Δείτε το μοναδικό κόλπο για να κάνετε οικονομία στο… καλοριφέρ!

Δείτε το μοναδικό κόλπο για να κάνετε οικονομία στο… καλοριφέρ!

Μάθετε να χρησιμοποιείτε «έξυπνα» το καλοριφέρ.

Με το χειμώνα να είναι ήδη για τα καλά εδώ –αν και θέλει να μας κάνει να το ξεχνάμε τελευταία– και το καλοριφέρ να καίει όταν ο υδράργυρος πέφτει, είναι λογικό να ανησυχετε για τη τσέπη σας. Παρόλα αυτά, μπορείτε να συνδυάσετε το τερπνό μετά του ωφελίμου καθώς υπάρχουν πολλοί έξυπνοι κι οικολογικοί τρόποι για να κάνετε οικονομία στο πετρέλαιο θέρμανσης, αναφέρει το spirossoulis.

Κατ’ αρχhn, μην ξεχνάτε να κλείνετε το καλοριφέρ πριν φύγετε από το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η αλήθεια είναι με αυτή την (αμελή) κίνηση εξαντλείτε τόσο το πετρέλαιο θέρμανσης όσο και τα χρηματικά αποθέματά σας. Αρκεί να σκεφτείτε ότι το μέσο νοικοκυριό ξοδεύει περίπου το 50-70% του προϋπολογισμού του σε κόστη θέρμανσης.

Οικονομία στο καλοριφέρ γίνεται; Κι όμως γίνεται!

Αν θέλετε να γλιτώσετε αυτές τις απώλειες, δεν έχετε παρά να μειώσετε κατά ένα μόλις βαθμό Κελσίου τη θερμοκρασία στην οποία συνηθίζετε να ρυθμίζετε το καλοριφέρ κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Έτσι, μπορείτε να περιορίσετε την κατανάλωση πετρελαίου κατά 10% το χρόνο. Τέλος, φροντίστε να προγραμματίζετε το θερμοστάτη του καλοριφέρ στους 19-20° C μιας κι οι συχνές αυξομειώσεις της θερμοκρασίας αυξάνουν την κατανάλωση πετρελαίου.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/312350-Deite-to-monadiko-kolpo-gia-na-kanete-oikonomia-sto-kaloripher ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...