Δείτε το παλαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι: Βρέθηκε μετά από 132 χρόνια (Εικόνες)

Δείτε το παλαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι: Βρέθηκε μετά από 132 χρόνια (Εικόνες)

Το παλαιότερο γνωστό μήνυμα μέσα σε μπουκάλι βρέθηκε σε ακτή της Αυστραλίας 132 χρόνια μετά τη ρίψη της φιάλης από γερμανικό πλοίο στον Ινδικό Ωκεανό, στο πλαίσιο ενός πειράματος για την παρακολούθηση των θαλασσίων ρευμάτων, ανακοίνωσαν σήμερα Αυστραλοί αξιωματούχοι.

Το ορθογώνιο μπουκάλι του τζιν που το μισό ήταν χωμένο στην άμμο βρέθηκε κοντά στο Wedge Island, 160 χλμ. βόρεια του Περθ, ανακοίνωσε το Μουσείο Δυτικής Αυστραλίας (WAM), ο δημόσιος οργανισμός που διαχειρίζεται τα μουσεία της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας.

Το εύρημα ανακαλύφθηκε τον Ιανουάριο τυχαία από την Αυστραλή Τόνια ‘Ιλμαν που έκανε βόλτα με την οικογένειά της και φίλους, ανάμεσά τους η μητέρα του Αυστραλού πιλότου της φόρμουλα 1 Ντάνιελ Ρικιάρντο.

1

Έξι εβδομάδες έρευνας χρειάστηκαν και έως τη Γερμανία, για να διαπιστωθεί η προέλευσή του αλλά και ότι το γερμανικό πλοίο Paula είχε ρίξει το μπουκάλι στις 12 Ιουνίου 1886 στον Ινδικό Ωκεανό, 590 μίλια (950 χλμ.) ανοικτά των ακτών, στο πλαίσιο επιστημονικών πειραμάτων για την παρακολούθηση των θαλασσίων ρευμάτων και τη βελτίωση των θαλασσίων οδών.

11

“Ήταν ένα παλιό όμορφο μπουκάλι και το μάζεψα σκεφτόμενη ότι θα ταίριαζε ωραία στη βιβλιοθήκη μου”, δήλωσε η ‘Ιλμαν, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Μουσείου Δυτικής Αυστραλίας. “Η κοπέλα του γιου μου βρήκε το μήνυμα προσπαθώντας να αδειάσει την άμμο από το μπουκάλι. Το σημείωμα ήταν μουσκεμένο, τυλιγμένο σφιχτά και δεμένο με σπάγκο. Το πήραμε στο σπίτι”, είπε προσθέτοντας ότι στη συνέχεια η παρέα στέγνωσε το μήνυμα πριν το ξεδιπλώσει και ανακαλύψει μια έντυπη εγγραφή στα γερμανικά και λέξεις που ήταν γραμμένες με το χέρι και σχεδόν σβησμένες.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/324351-Deite-to-palaiotero-menyma-se-mpoykali-Bretheke-meta-apo-132-chronia-Eikones ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...