Δεν έχει τέλος το πάρτι των μεγαλοεργολάβων στην Αττική Οδό!

Δεν έχει τέλος το πάρτι των μεγαλοεργολάβων στην Αττική Οδό!

Αττική Οδός, η μεγάλη ληστεία με τα δημόσια έργα!

Νέο σκάνδαλο, αναδεικνύει το μεγάλο φαγοπότι των μεγαλοεργολάβων σε βάρος του Δημοσίου! Οι γνωστοί κύκλοι που λυμαίνονται τις δημόσιες συμβάσεις τις τελευταίες δεκαετίες, συνεχίζουν το παιχνίδι τους και διεκδικούν ακόμα περισσότερα από τα χρήματα τους ελληνικού λαού, προσπαθώντας να πάρουν τα έργα των επεκτάσεων της Αττικής Οδού, με άμεση ανάθεση. Aυτό που μεθοδεύεται δεν είναι η κατασκευή των επεκτάσεων με τη μέθοδο της παραχώρησης, αλλά η απευθείας ανάθεση τελικά στα ίδια μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα που εκμεταλλεύονται την Αττική οδό.

Όπως αποκάλυψε η kontranews, οι περίεργοι όροι στις συμβάσεις επέτρεψαν τη δράση των μεγαλοεργολάβων που έστησαν σύστημα εταιρειών για να κλέβουν τη μητρική εταιρεία στην Αττική Οδό και να μπλοκάρουν τη μεταβίβαση του αυτοκινητοδρόμου στο κράτος! 

Ακόμα περισσότερο, η «αφρόκρεμα» της διαπλοκής έχει στήσει μια σειρά από εταιρείες οι οποίες λειτουργούν υπεργολαβικά με αποτέλεσμα να χρεώνουν τη μητρική εταιρεία αδικαιολόγητα με τεράστια ποσά μπλοκάροντας με το κόλπο αυτό τη μεταβίβασή της στο δημόσιο. Μία πληγή που έχει ανοίξει από την εποχή του ΠΑΣΟΚ, όταν οι αρχιερείς της διαπλοκής, έγνευσαν τον ιστό που έχει παγιδεύσει την ελληνική Οικονομία.

Μπορεί η Αττική Οδός, να έχει βοηθήσει σημαντικά στις μετακινήσεις, αλλά πέρα από την άσφαλτο κρύβεται ένα ακόμα σκάνδαλο που προκαλεί το κοινωνικό αίσθημα. Μία υπόθεση που αποδεικνύει ότι τα δημόσια έργα στη χώρα μας, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα παράθυρο για τους μεγαλοεργολάβους να αφαιμάξουν τον ελληνικό λαό και μάλιστα, με κεφάλαια εγγυημένα από το Δημόσιο.

Πρόκειται για μία  σύμβαση που εξασφάλισε τους ιδιώτες όχι όμως και τα συμφέροντα του Δημοσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν βγει στο φως της Δημοσιότητας, η κοινοπραξία της Αττικής Οδού αποκόμισε σχεδόν τριπλάσια από τον  αρχικό προϋπολογισμό του 1,1 δις ευρώ. Το τελικό κόστος ξεπέρασε τα 3 δις ευρώ. Αυτό το κατάφεραν οι εργολάβοι μέσω σειράς παράλληλων και συμπληρωματικών συβάσεων για έργα που τους ανατέθηκαν την περίοδο κατασκευής του οδικού άξονα της Αττικής Οδού.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/324931-Den-echei-telos-to-parti-ton-megaloergolabon-sten-Attike-Odo ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...