Δεξιό παράρτημα στήνει ο Κυριάκος

Δεξιό παράρτημα στήνει ο Κυριάκος

Για να φρενάρει την ίδρυση νέου ακροδεξιού κόµµατος – Ενώ συνεχίζει τις «µεταγραφές» βουλευτών

ΣΤΗΝ εναγώνια προσπάθειά του να ακυρώσει την πρωτοβουλία για ίδρυση κόμματος στα Δεξιά της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης στήνει διάφορα παραρτήματα τα οποία βέβαια δεν αντέχουν μέχρι τις εκλογές.

Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσεται η ενεργοποίηση των μηχανισμών της Πειραιώς και η προσέγγιση με πρόσωπα τα οποία θεωρούνται απειλή για τη Ν.Δ. στην περίπτωση που αναλάβουν την ηγεσία ενός ακροδεξιού κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Kontranews στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον απόστρατο στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο για να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του και να ξεκαθαρίσει τα σενάρια που τον εμφανίζουν να ηγείται πατριωτικού κόμματος.

Μάλιστα του προτάθηκε να είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Λάρισα. Η προσέγγιση της Νέας Δημοκρατίας με τον Φραγκούλη Φράγκο έγινε μετά τα συλλαλητήρια και αφού προηγουμένως ο Κυριάκος Μητσοτάκης υιοθέτησε την ακροδεξιά και διχαστική ρητορική στο Σκοπιανό. Εκτός από τις ρυθμίσεις που αφορούν στη γαλάζια πολυκατοικία και στο στήσιμο παραρτημάτων προς τα Δεξιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να ολοκληρώσει τις μεταγραφές βουλευτών.

Η ανακοίνωση της προσχώρησης του βουλευτή Γιώργου Κατσιαντώνη που προέρχεται από την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη ήταν η αρχή. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν δύο ακόμα βουλευτές που προέρχονται από το ΠΟΤΑΜΙ για να κλείσει οριστικά ο κύκλος των μεταγραφών.

Βεβαίως η μετακίνηση βουλευτών δεν προσφέρει απολύτως τίποτα σε πρακτικό επίπεδο. Αντιθέτως δημιουργεί προβλήματα και συγκρουσιακές καταστάσεις με τους βουλευτές που εκλέγονται στις περιφέρειες στις οποίες θα είναι υποψήφιοι οι προερχόμενοι εκ μεταγραφής. Στη Νέα Δημοκρατία επικρατεί γκρίνια με τα κορυφαία στελέχη του κόμματος που εκλέγονται στη Β’ Αθήνας και στο υπόλοιπο Αττικής να διαφωνούν κάθετα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που τάσσεται υπέρ της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών. Τα στελέχη αυτά γνωρίζουν ότι μετακινούμενοι σε μικρότερες περιφέρειες χάνουν την  πολιτική τους δύναμη που τους έδιναν οι πρώτες θέσεις σε σταυρούς στη Β’ Αθήνας και στο υπόλοιπο Αττικής. Θεωρούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζει το νομοσχέδιο του Αλέξη Τσίπρα για να τους πριονίσει τη δύναμη που είχαν αποκτήσει. Στην Πειραιώς επιχειρούν να κρατήσουν τη συσπείρωση των οπαδών τους θέτοντας το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα και διαρρέοντας σενάρια για δήθεν προσφυγή στις κάλπες το Φθινόπωρο.

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και τα στημένα γκάλοπ που εμφανίζουν μεγάλες διαφορές προκειμένου να ανεβάσουν το φρόνιμα των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας. Η Πειραιώς ετοιμάζεται επίσης για τη διαχείριση της κρίσης που αναμένεται να ξεσπάσει το Σεπτέμβριο εξαιτίας των καταιγιστικών εξελίξεων στην υπόθεση της Novartis.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/337064-Dexio-parartema-stenei-o-Kyriakos ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...