Δημοτικό λιμενικό ταμείο: Ανάθεση της βυθομετρικής αποτύπωσης του λιμανιού (βίντεο).

Συνεδρίασε σήμερα το δημοτικό λιμενικό ταμείο Ναυπακτίας.Ενδιαφέρον θέμα η ανάθεση βυθομετρικής αποτύπωσης επιφανείας 131.600 τ.μ Λιμένα Ναυπάκτου & Ανάθεση των κάτωθι μελετών με δωρεά στο ΔΛΤΝ:
▪ ανεμολογική & κυματική μελέτη,
▪ προσομοίωση κυματισμών και φαινομένων ιζημάτων στην παρούσα φάση της περιοχής του έργου,
▪ εναλλακτικές σχεδιάσεις παρεμβάσεων & αξιολόγηση των επιπτώσεων τους στην προστασία του
κάστρου και στην αποτροπή της προσάμμωσης του λιμενίσκου
▪ μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων & προετοιμασία φακέλου αδειοδότησης του έργου

Ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου κ.Φράγκος αναφέρθηκε στους λόγους κατά τους οποίους θα πρέπει να προχωρησει το ταμείο στην ανάθεση αυτή ύψους 14.500 ευρώ + φπα από την εταιρεία
“Θαλάσσια ενεργειακά”,ενώ όπως περιγράφεται και στην ημερήσια διάταξη,αλλά και όπως σημείωσε ο κ. Φράγκος όλες οι υπόλοιπες μελέτες θα συνταχθούν δωρεάν.

Κατά της απόφασης ανάθεσης ψήφισε εκ μέρους της αντιπολίτευσης η κ. Ζιαμπάρα λέγοντας ότι η ανάθεση της βυθομέτρισης ουσιαστικά δεν θα βοηθήσει στην πρόοδο των ενεργειών και τη συμπλήρωση του φακέλου,αφού θα ζητηθούν αδειοδοτήσεις από την ΕΣΑΛ,ένα όργανο που αποτελείται από υπουργεία και φορείς.Και προκειμένου να επιτευχθεί η σχετική αδειοδότηση,τη βυθομέτρική καταγραφή πρέπει να την κάνει η υδρογραφική υπηρεσία του Π.Ν.
Επομένως συμπλήρωσε η κ. Ζιαμπάρα,το να δοθούν οι 14.5οο ευρώ για μια αποτύπωση,ουσιαστικά δεν θα χρησιμεύσει πουθενά.

Άλλωστε συμπλήρωσε η κ. Ζιαμπάρα,το γεγονός της ανάθεσης ουσιαστικά αντιτίθεται στη γενικότερη γραμμή και στάση που κρατούσε η δημοτική αρχή ως αντιπολήτευση στον τομέα των αναθέσεων φού η ίδια ήταν αντίθετη σε τέτοιου είδους πρακτικές,κάτι που βλέπουμε να μην εφαρμόζεται πλέον ως δημοτική αρχή.

Δείτε τις τοποθετήσεις



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...