Δημοτικό λιμενικό ταμείο για αγκυροβόλιο: Με άποψη ειδικού προχωράμε !!!

-Αγκυροβόλιο: Πέρασε η πρόταση της Αντιπολίτευσης !!!

-Για Σκιάστρα και Αιγιαλό περιμένουμε μελέτες από Αρχιτέκτονες και Μηχανικούς.!!!

-Το πρώτο θέμα !!!

Στο ενδεχόμενο πρόσληψης τεχνικού συμβούλου προσανατολίζεται πλέον το δημοτικό λιμενικό ταμείο Ναυπακτίας κάνοντας ουσιαστικά δεκτή την εισήγηση της αντιπολίτευσης (Μ,.Ζιαμπάρα-Γ.Γούλας) σχετικά με το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε στην ανάπτυξη εγκαταστάσεων προστασίας Λιμένα & προσωρινού ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής.

O πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου Αντ.Φράγκος αναφέρθηκε στο σκεπτικό της εισήγησής του,λέγοντας ότι οφείλεται μέσω της ανάπτυξης εγκαταστάσεων για την προστασία του λιμανιού από τις προσχώσεις,μπορεί να δημιουργηθεί και μια υποδομή με ξύλινη κατασκευή που να συνάδει με τον χώρο,μια κατασκευή που δεν θα είναι μόνιμα,άρα δεν θα έχει και ιδιαίτερα προβλήματα με αδειοδοτήσεις,προκειμένου να κατασκευαστεί ένα αγκυροβόλιο για τον προσωρινό ελλιμενισμό 30 περίπου σκαφών.Η κατασκευή αυτή θα εκτείνεται σε μια απόσταση 50 μέτρων και θα πατά ουσιαστικά επάνω στους υποθαλάσσιους κυματοθραύστες οι οποίοι θα κατασκευαστούν για την προστασία του λιμανιού.

Η αντιπολίτευση πρότεινε να δημιουργηθεί ένα γενικότερο πλάνο για την διαμόρφωση και προστασία του λιμανιού,αφού αποσπασματικές κινήσεις δημιουργούν τον κίνδυνο των μεμονωμένων προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν,τόσο στον ίδιο το χώρο,όσο και σε γραφειοκρατικό επίπεδο αφού οι αδειοδοτήσεις και οι εγκρίσεις είναι πολύ δύσκολη υπόθεση.

Μάλιστα γι’αυτό το σκοπό πρότεινε εφόσον διαπιστωθεί η δυνατότητα με την οικονομική υπηρεσία στην πρόσληψη ενός τεχνικού συμβούλου ορισμένου χρόνου και έργου με σκοπό την αξιολόγηση των υπαρχουσών καταστάσεων και προτεινόμενων μέτρων προστασίας του λιμανιού.

Σαν θέμα δεν πέρασε στην παρούσα φάση,αφού κρίθηκε ότι δεν ήταν ώριμες οι προυποθέσεις.

“Μελέτες και πρώτες σκέψες μπορεί να υπάρχουν.

Το ενδεχόμενο δημιουργίας προστατευτικού έργου με παράλληλη δημιουργία πλωτής ξύλινης κατασκευής η οποία θα χρησιμεύει σαν αγκυροβόλιο σκαφών είναι επίσης προς τη σωστή κατεύθυνση.

Στη συγκεκριμένη όμως χρονική συγκυρία η πρόταση της αντιπολίτευσης κέρδισε έδαφος αφού (όπως αποφασίστηκε) πρώτα θα πρέπει να υπάρξει γνωμοδότηση ειδικού τεχνικού συμβούλου για το τι θέλουμε να φτιάξουμε,με τι όρους και μετά να αποφασίσουμε.”

-Άλλα θέματα !!!

Στην ημερήσια διάταξη υπήρχε το θέμα με τον τύπο ενιαίου σκιάστρου που θα πρέπει να διαθέτουν τα καταστήματα των παραλιών σε Ναύπακτο και Αντίρριο.

Γι’αυτό  ζητήθηκε από τον σύλλογο των Αρχιτεκτόνων να συνταχθεί μελέτη και κατόπιν να επιστρέψει για συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του Λιμενικού ταμείου (πρόταση Γούλα)

Ο κ. Σωτήρης Τσιλιγιάννης μάλιστα πρότεινε να υπάρχουν 2-3 τύποι ανάμεσα στους οποίους θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες να αποφασίσουν.

Επίσης στο θέμα με την οριοθέτηση του Αιγιαλού στην περιοχή του Γριμπόβου,αποστάσεως 300 μέτρων (θέμα: Καθορισμός-οριοθέτηση Αιγιαλού & παραλίας της περιοχής Γριμπόβου) αποφασίστηκε να συνταχθεί μελέτη από τον σύλλογο μηχανικών με ψηφιοποίηση του σημείου και ακολούθως να επιστρέψει σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού λιμενικού ταμείου.

Πάντως σύμφωνα με  τον πρόεδρο των μηχανικών Δ.Ζησιμόπουλο το κόστος αυτής της μελέτης δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 800-850 ευρώ.

Κάτι τέτοιο φυσικά θα διευκολύνει το έργο της συνένωσης των δύο παραλιών Γριμπόβου και Ψανής που κατά καιρούς έχουμε ακούσει.Ο κ. Φράγκος ανέφερε ότι αυτό είναι εφικτό να γίνει και μάλιστα από ίδιους πόρους του ταμείου αφού το κόστος μαζί με τις εκπτώσεις θα αγγίξει τις 100.000 ευρώ περίπου.

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...