Διαφορά στάσης

Διαφορά στάσης

Η προχθεσινή μας αναφορά, στις αποκαλύψεις του Γιάννη Βαρβιτσιώτη, σχετικά με το περιώνυμο «σκάνδαλο Κοσκωτά», για την αποδεδειγμένη, πια, σκευωρία σε βάρος της τότε ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, δίνει μια γεύση, για το τι υπαινισσόταν ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, όταν προανήγγειλε πως, αν προκληθεί, μπορεί να μιλήσει με αδιάσειστα στοιχεία, για πραγματικές σκευωρίες και για σκευωρούς, ορισμένοι εκ των οποίων παριστάνουν σήμερα και τα θύματα.

Στη σημερινή μας συνέχεια, με αφορμή τις ανωτέρω αποκαλύψεις, θα ήταν χρήσιμο να υπενθυμίσουμε τη στάση εκείνων που, τότε, βρέθηκαν στη δεινή θέση, να υπερασπίζονται την τιμή και υπόληψη τους, αλλά και την τιμή μιας ολόκληρης παράταξης. Αν ανατρέξει κανείς στα σχετικά βίντεο, θα διαπιστώσει ότι εκείνοι που τότε πλήττονταν από αυτό που αργότερα αποδείχθηκε ως σκευωρία, σε καμιά, ούτε την πιο σκοτεινή φάση εκείνης της διαδικασίας, δεν κρύφτηκαν πίσω από το δάχτυλο τους, δηλαδή πίσω από έωλες διαδικαστικές αρνήσεις. Αλήθεια, τι ήταν πάλι αυτή η «ένσταση» της ΝΔ, για τις 10 κάλπες, που αποτέλεσε μάλιστα και το «φύλλο συκής», για την αποχώρηση από την ψηφοφορία.

Μα, όπως είχαμε αναπτύξει και όταν, προ τριμήνου περίπου, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης, για τη σύσταση της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, η παράγραφος 3 του άρθρου 86, του Συντάγματος, είναι τόσο αναλυτικά σαφής, στην περιγραφή της ενιαίας διαδικασίας, ως τον τρόπο λήψης των σχετικών αποφάσεων, ώστε να αρκεί μια απλή γραμματική ανάγνωση, για να γίνει αντιληπτό, χωρίς καν παραπομπή στα αντίστοιχα άρθρα του Κανονισμού της Βουλής, ακόμη και σε κάποιον που δεν έχει τόση εξοικείωση με τους νομικούς όρους, ότι δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα να εφαρμοστεί διαφορετική διαδικασία, τόσο κατά την προηγούμενη φάση, όσο και στην τελευταία, από το να στηθούν όσες κάλπες αντιστοιχούν στα συγκεκριμένα πρόσωπα, που τελούν υπό κατηγορία. Η ίδια πρακτική, άλλωστε, ακολουθήθηκε και σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις. Πάλι δε από την απλή, γραμματική ανάγνωση της προαναφερθείσας παραγράφου, προκύπτει ότι δε νοείται διαφοροποίηση, ανάλογα με το περιεχόμενο του πορίσματος της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Μας ξενίζει, επίσης, η συνεχιζόμενη δυσανεξία, για το ενδεχόμενο διερεύνησης της υπόθεσης και ως προς τα πολιτικά πρόσωπα, από την τακτική Δικαιοσύνη, όταν μέχρι τώρα οι πάντες πλειοδοτούσαν για την ανάγκη πλήρους αποσύνδεσης της Βουλής, από τέτοιου είδους διαδικασίες.

ΛΕΥΤ. ΚΑΝΑΣ

Πηγή: http://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/332571-Diaphora-stases ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...