Διπλάσια η μοριοδότηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της παραμεθορίου

Διπλάσια η μοριοδότηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της παραμεθορίου
Ύστερα από τέσσερα χρόνια στον «πάγο», ανοίγουν και πάλι οι πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ώστε να λάβουν διπλή μοριοδότηση όσοι εργαστούν σε απομακρυσμένες περιοχές με υποχρέωση παραμονής εκεί για δύο χρόνια και απαγόρευση μετάθεσης ή απόσπασης.

Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Τετάρτη. Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Δευτέρας, το άνοιγμα του πίνακα, σύμφωνα με την αρχική διατύπωση, δεν έχει αναδρομική ισχύ όπως ζητούσαν οι εκπαιδευτικοί.

Ωστόσο, πρόσφατα ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε: «Από εδώ και μπρος πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα αναγνωρίσουμε τις υπηρεσίες που παρασχέθηκαν στην εκπαίδευση από το 2012 έως το 2014. Δεν θα διαταραχθεί η ισορροπία, αφού θα λάβουμε υπόψη ότι το 2012 δεν έγινε, όπως προβλεπόνταν, διαγωνισμός του ΑΣΕΠ.»

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ίδια εφημερίδα, στις 6 Αυγούστου ο υπουργός έγραψε στο Facebook: «Διαπιστώνω πως όλοι οι φορείς και τα όσα κόμματα πήραν το λόγο (σ.σ. στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής) προτείνουν να ξεκλειδώσουν οι πίνακες του 2010. Θα το κάνουμε χωρίς αναδρομική ισχύ.»

Τι ακριβώς θα ισχύσει θα φανεί κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου την ερχόμενη Τετάρτη.

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...