Διπλή τραγωδία στη Μεσόγειο: Πνίγηκαν τουλάχιστον 44 πρόσφυγες – Ανάμεσά τους έξι παιδιά

Διπλή τραγωδία στη Μεσόγειο: Πνίγηκαν τουλάχιστον 44 πρόσφυγες – Ανάμεσά τους έξι παιδιά

Τραγικός είναι ο απολογισμός δύο νέων ναυαγίων στη Μεσόγειο. Σκάφη που μετέφεραν μετανάστες βυθίστηκαν, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν στον υγρό τάφο 44 ανθρώπους τουλάχιστον, μεταξύ των οποίων και έξι παιδιά.

Τα έξι μικρά παιδιά ανασύρθηκαν νεκρά ανοιχτά της Αττάλειας, όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε. Μέσα στο σκάφος βρίσκονταν συνολικά 15 πρόσφυγες, 9 από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους.

Οι εικόνες που μεταδίδουν τα τουρκικά δίκτυα είναι συγκλονιστικές. Στο βίντεο φαίνεται ένας άντρας να παλεύει να μείνει στην επιφάνεια. Ένα σκάφος τον πλησιάζει και τον σώνει την τελευταία στιγμή.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και μία γυναίκα. Πέντε άνθρωποι διασώθηκαν από αλιευτικά σκάφη που βρέθηκαν στην περιοχή, αλλά και από το τουρκικό λιμενικό, ενώ ένα άτομο εξακολουθεί να αγνοείται. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η εθνικότητα των προσφύγων.

Στο μεταξύ τουλάχιστον 35 μετανάστες ακόμα έχασαν τη ζωή τους ανοιχτά της Τυνησίας, όταν ανετράπη η βάρκα στην οποία επέβαιναν. Στο ίδιο σκάφος βρίσκονταν στοιβαγμένοι συνολικά 78 άνθρωποι. Οι υπόλοιποι διασώθηκαν από το λιμενικό σώμα της Τυνησίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Από την ίδια πηγή αναφέρθηκε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής, και μέσα στο πλοιάριο βρίσκονταν τόσο Τυνήσιοι, αλλά και άτομα άλλων εθνικοτήτων..

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετανάστευσης, 10.948 άνθρωποι έχουν καταφέρει τους πέντε πρώτους μήνες του 2018 να φτάσουν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, πολλοί περισσότεροι από όσοι την ίδια περίοδο πέρυσι. Τριάντα πέντε άνθρωποι έχουν πνιγεί στην προσπάθειά τους.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/333664-Tragodia-sten-Toyrkia-Pnigekan-ennea-prosphyges-Anamesa-toys-exi-paid ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...