Δολοφονία 13χρονης στην Άμφισσα: Απειλούν να πάρουν τον Νόμο στα χέρια τους!

Την άμεση σύλληψη από την αστυνομία, του δράστη του φόνου της 13χρονης Ρομά, ζήτησαν ομόφυλοί της από τον καταυλισμό όπου διέμενε στην Άμφισσα. Το ίδιο έκαναν και Ρομά που έφτασαν από διάφορα σημεία της χώρας. Η κατάσταση στην πόλη θυμίζει… καζάνι που βράζει.

Η συγκέντρωση που ακυρώθηκε…

Η αστυνομία είχε πάρει δρακόντεια μέτρα γύρω από την πλατεία, το απόγευμα της Τρίτης, 05.06.2018. Ευτυχώς η κατάσταση δεν εκτραχύνθηκε και τελικά δεν χρειάστηκε η οποιαδήποτε παρέμβασή της.

  • Μια συγκέντρωση πολιτών είχε ανακοινωθεί μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, ωστόσο για τους αστυνομικούς αυτό δεν σημαίνει πως ο συναγερμός… σιγεί.

Οι Ρομά αποχώρησαν από την κεντρική πλατεία της Άμφισσας απειλώντας «να πάρουν το νόμο στα χέρια τους για να συλλάβουν το δράστη».

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να ερευνούν όλα τα σημεία για να συλλάβουν το δράστη. Ωστόσο όπως σημειώνουν, ο δράστης ξέρει πάρα πολύ καλά την περιοχή.

Αλλά και τα βουνά που την περικλείουν, όπως και τα σημεία στα οποία θα μπορούσε να παραμείνει για λίγο διάστημα κρυμμένος. Ως αποτέλεσμα, οι έρευνες παραμένουν άκαρπες.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι «η πιθανή σύλληψη του δράστη αφοπλίζει από επιχειρήματα τους Ρομά και θα αποφευχθούν σκηνές έντασης».

Άμφισσα
Φωτογραφία από: tempo24.gr
Άμφισσα
Φωτογραφία από: tempo24.gr

Την Τετάρτη στην Άμφισσα η κηδεία – Φόβοι και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην μέρα που ξημερώνει, καθώς έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί της Τετάρτης, 06.06.2018 η κηδεία της δεκατριάχρονης. Η αστυνομία αναμένεται να λάβει έκτακτα μέτρα στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

«Ένα μόλις χρόνο μετά τον άδικο θάνατο του εντεκάχρονου Μάριου στο Μενίδι, σε συνθήκες που δεν έχουν ακόμα πλήρως διαλευκανθεί, θρηνούμε σήμερα στην Άμφισσα ένα δεκατριάχρονο κοριτσάκι ελληνικής καταγωγής Ρομά, θύμα στυγερής δολοφονίας, προϊόν ρατσιστικού, ξενοφοβικού και εκδικητικού παραληρήματος» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ».

Παράλληλα με την καταδίκη της πράξης, η Ομοσπονδία των Ρομά εκφράζει την οδύνη και τη θλίψη της για το περιστατικό και τα οδυνηρά αποτελέσματα που είχε, τονίζοντας πως «απαιτείται ψυχραιμία και νηφαλιότητα από όλες τις πλευρές». Δηλώνει δε, την «απόλυτη εμπιστοσύνη» της στη Δικαιοσύνη.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...