Δραματική η κατάσταση στη Γαλλία: Τα 6 μέτρα θα φτάσει η στάθμη του Σηκουάνα

Δραματική η κατάσταση στη Γαλλία: Τα 6 μέτρα θα φτάσει η στάθμη του Σηκουάνα

Το Παρίσι κινδυνεύει να γίνει… Βενετία

Ποτάμια σε ολόκληρη τη χώρα φουσκώνουν με αποτέλεσμα πόλεις, χωριά και καλλιέργειες να πλημμυρίζουν.

Συνολικά, 15 περιφέρειες (ανάμεσά τους και το Παρίσι) βρίσκονται σε κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού (το δεύτερο ψηλότερο επίπεδο) και συστήνεται στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και να μένουν μακριά από τα ποτάμια.

Μάλιστα, σήμερα το πρωί στρατιωτικά φορτηγά πήγαν στο Val-de-Marne προκειμένου να βοηθήσουν τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

1

Σε όλη τη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένου και του Παρισιού, οι γραμμές μεταφοράς δεν λειτουργούν ενώ τα σχολικά λεωφορεία τράβηξαν σήμερα χειρόφρενο. Επίσης, όπως προαναφέρθηκε, οι όχθες των ποταμών είναι απαγορευμένες ζώνες.

Η στάθμη του Σηκουάνα, παρότι οι βροχές έχουν σταματήσει τις τελευταίες ημέρες, συνέχισε να αυξάνεται και σήμερα, φθάνοντας τα 5,5 μέτρα.
Μάλιστα, η πρόβλεψη δεν είναι καθόλου αισιόδοξη. Οι γαλλικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι η στάθμη του ποταμού θα συνεχίσει να αυξάνεται τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο, όταν και αναμένεται να φθάσει τα 6,2 μέτρα, καθώς το νερό ανεβαίνει με ρυθμό 2 εκ. την ώρα.

Το νερό στο άγαλμα Zouave στη Γέφυρα Ντ’ Αλμά, το οποίο χρησιμοποιείται ως μετρητής της στάθμης του νερού του Σηκουάνα, έχει φθάσει μέχρι πάνω από τα γόνατα και μέχρι τη νύχτα αναμένεται να έχει καλυφθεί ολόκληρο με νερό.

1

Να σημειωθεί ότι το σύνηθες ύψος του νερού στον Σηκουάνα είναι μεταξύ ενός και δύο μέτρων.

Η φετινή πλημμύρα αναμένεται να είναι πιο βαριά από αυτή του 2016 όταν το ύψος του νερού στον Σηκουάνα έφθασε τα 6,1 μέτρα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, απέχει πολύ από τα 8,6 μέτρα το ύψος του νερού στο οποίο είχε φθάσει ο Σηκουάνας το 1910 στην «Πλημμύρα του Αιώνα».

1

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/318924-Dramatike-e-katastase-ste-Gallia-Ta-6-metra-tha-phtasei-e-stathme-toy-Sekoyana ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...