Δυο Ελληνίδες κατέκτησαν την υψηλότερη κορυφή της Ωκεανίας!

Δυο Ελληνίδες κατέκτησαν την υψηλότερη κορυφή της Ωκεανίας!

Την υψηλότερη κορυφή της Ωκεανίας κατάφεραν να πατήσουν πριν λίγες ηµέρες, για πρώτη φορά, δυο Ελληνίδες, που στόχο έχουν να κατακτήσουν τις 7 υψηλότερες κορυφές των ηπείρων του κόσµου (7 Summits challenge).

H Βανέσα Αρχοντίδου (ΑΟΣ) και η Χριστίνα Φλαµπούρη (ΕΟΣ Αχαρνών) στο πλαίσιο της δράσης A Woman Can Be υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισµού Τουρισµού (ΕΟΤ) οργάνωσαν αποστολή στο όρος Carstenzs Pyramid ή Punchak Jaya στην Παπούα της Ινδονησίας.

Το όρος µε υψόµετρο 4.884 µ., είναι η υψηλότερη κορυφή της Ωκεανίας αλλά και η υψηλότερη νησιωτική κορυφή του κόσµου! Με δύσκολες καιρικές συνθήκες χαµηλής ορατότητας και έντονης βροχόπτωσης, οι δυο Ελληνίδες κατάφεραν στις 29 Αυγούστου 2018 να κατακτήσουν την 5η, από τις 7, κορυφή του στόχου τους. Το 7 Summits challenge αποτελεί µια από τις µεγαλύτερες ορειβατικές προκλήσεις παγκοσµίως.

Μετά την Ωκεανία, σειρά θα πάρουν οι αποστολές στο εµβληµατικό Έβερεστ (8.848 µ.) και στην κορυφή Vinson Massif (4.892 µ.) στην Ανταρκτική, ώστε να ολοκληρωθεί ο στόχος των 7!

Υποστήριξε την προσπάθεια των κοριτσιών: http://awomancanbe.com

Και αυτά τα κορίτσια ανέβασαν την Ελλάδα στα ύψη, και συνέχισαν ένα «χρυσό καλοκαίρι» για τον ελληνικό αθλητισµό…

ΛΕΚΑΚΗΣ

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/342038-Dyo-Ellenides-katektesan-ten-ypselotere-koryphe-tes-Okeanias ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...