Δύο νεαροί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από επιδρομές της ισραηλινής αεροπορίας

Δύο νεαροί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από επιδρομές της ισραηλινής αεροπορίας

Δύο νεαροί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Σάββατο το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από συγκρούσεις στη διάρκεια της νύχτας με το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς που ελέγχει τον θύλακα.

Η σημερινή επιδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ είχε στόχο ένα κτίριο στο δυτικό τμήμα της πόλης της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα. Οι δύο νέοι βρίσκονταν στον δρόμο κάτω από το κτίριο, που ήταν άδειο την ώρα που σημειώθηκε η επιδρομή, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως το κτίριο χρησιμοποιείτο για στρατιωτικούς σκοπούς από τη Χαμάς.
Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές είχαν επίσης ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 15 Παλαιστινίων, δύο στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της λωρίδας της Γάζας, και 13 στην πόλη της Γάζας, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές και το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στον θύλακα.

Οι επιδρομές συνεχίζονταν έως το τέλος του απογεύματος, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον ταξίαρχο Τζόναθαν Κόνρικους, εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, οι σημερινές επιδρομές είναι “η πιο σημαντική ημερήσια επιχείρηση (της Πολεμικής Αεροπορίας) στη λωρίδα της Γάζας μετά τον πόλεμο του 2014”.

“Η Χαμάς ξεπέρασε το όριο με τη λεγόμενη Πορεία Επιστροφής που συνίσταται στην πραγματικότητα σε πράξεις βίας, επιθέσεις κατά του φράχτη ασφαλείας, εκτοξεύσεις ρουκετών κατά του ισραηλινού εδάφους και ρίψεις εμπρηστικών χαρταετών”, δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους.

Από τις 30 Μαρτίου, τα σύνορα ανάμεσα στη Λωρίδα της Γάζας και στο Ισραήλ είναι το θέατρο διαδηλώσεων κατά του αυστηρού ισραηλινού αποκλεισμού και υπέρ του δικαιώματος επιστροφής» των Παλαιστινίων που εκδιώχθηκαν από τη γη τους ή εγκατέλειψαν τις εστίες τους μετά τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Τουλάχιστον 141 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά και περισσότεροι από 4.000 έχουν τραυματιστεί από σφαίρες από την έναρξη των διαδηλώσεων αυτών. Κανείς Ισραηλινός δεν έχει σκοτωθεί.

Ο ισραηλινός στρατός, που κατηγορείται για υπερβολική χρήση βίας, υποστηρίζει ότι ανοίγει πυρ ως τελευταία καταφυγή προκειμένου να προστατεύσει τα σύνορά του και κατηγορεί τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί το κίνημα διαμαρτυρίας προκειμένου να καλύψει επιθέσεις και απόπειρες διείσδυσης στο ισραηλινό έδαφος.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/337372-Dyo-nearoi-Palaistinioi-skotothekan-apo-epidromes-tes-israelines-aeroporias ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...