Δύο συλλήψεις στο Μεσολόγγι για κροτίδες.Τι επισημαίνεται σε εγκύκλιο της Περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης για τα βεγγαλικά.

Συνεχίζονται οι αστυνομικοί έλεγχοι για την εμπορία και κατοχή κροτίδων στη Δυτική Ελλάδα
Συνελήφθη ζευγάρι που πουλούσε κροτίδες, σε περίπτερο, στο Μεσολόγγι

Κατασχέθηκαν συνολικά περισσότερες από 9.500 κροτίδες
Οι πολίτες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα

Συνελήφθησαν χθες (16-4-2014) το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, μία ημεδαπή γυναίκα και ένας άνδρας υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 27 ετών και οι δύο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία και διάθεση κροτίδων.

Ειδικότερα σε έλεγχο που ενήργησαν οι Αστυνομικοί, σε περίπτερο της 27χρονης, στο Μεσολόγγι, όπου προσωρινά υπεύθυνος ήταν ο 27χρονος αλλοδαπός, βρήκαν και κατέσχεσαν 9.780 κροτίδες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.
Υπενθυμίζεται ότι δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων  συμβουλεύει – συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής :

Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.    Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...