Δ. Βίτσας: Σε Αθήνα και Ρόδο γίνεται αγώνας να σπάσει η λιτότητα

%ce%b2%ce%af%cf%84%cf%83%ce%b1%cf%82Λίγες ώρες πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου των Μεσογειακών Κρατών, ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και νυν αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, σημείωσε Στο Κόκκινο ότι είναι αυτές τις ημέρες σε εξέλιξη δύο σημαντικές διαδικασίες, στην Αθήνα αλλά και τη Ρόδο, που σηματοδοτούν ένα πράγμα: την αναγκαιότητα να σπάσει η παραδεδομένη πολιτική της λιτότητας, με τη διαμόρφωση άλλων συσχετισμών και λογικών.

 

Ο Νότος συζητά συγκεκριμένους τρόπους, με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο κ. Βίτσας, καθώς η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει σε αυτό το δρόμο, να μην δει τις πραγματικότητες που δημιούργησε αυτή η πολιτική. Το μπλοκ των χωρών του Νότου αναζητά τρόπους πρώτα να τις λειάνει και στη συνέχεια να τις ανατρέψει, με παρεμβάσεις σε σειρά θεμελιωδών θεμάτων, από την λειτουργία του τραπεζικού συστήματος ως την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Σε διεθνές επίπεδο, είναι επίσης απαραίτητο η Ευρώπη να αναλάβει ρόλο ενίσχυσης της σταθερότητας και της ειρήνης, προσέθεσε ο υπουργός και αυτό «έχει και ένα δρόμο, έχει να κάνει με την ίδια την κοινωνία, την συνανάπτυξη, τον συναγωνισμό και όχι τον ανταγωνισμό, τη Δημοκρατία».

Στο προσφυγικό, υπάρχει ένα πολιτικό ζήτημα για το οποίο εμείς είμαστε πολύ περήφανοι. Πρέπει να χτιστεί τείχος ενάντια στην ξενοφοβία και το ρατσισμό, οι προοδευτικοί, ή ακόμη πιο σωστά οι κανονικοί άνθρωποι, να στήσουν αυτό το τείχος. Στην Ελλάδα είναι υπαρκτό, το ζούμε με τους συναρμόδιους υπουργούς βλέποντας τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που με ανιδιοτέλεια βοηθάνε», είπε επίσης ο κ.Βίτσας, για να προσθέσει ότι υπάρχει και η ΝΔ που είναι μόνη σε όλη την ΕΕ που δεν το βλέπει σωστό…

Ενσυνείδητα ψέματα από τη Νέα Δημοκρατία

Με αφορμή εξάλλου την πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε η Αυγή από την αξιωματική αντιπολίτευση, επίσης, ο κ. Βίτσας έκανε λόγο για «επικίνδυνο ζήτημα», σχολιάζοντας το φαινόμενο οι πολιτικοί αντίπαλοι να παρουσιάζουν πλέον ένα νέο «είδος», να μην γνωρίζουν, σέβονται και κατανοούν την Ιστορία του τόπου.

Η ΝΔ πέραν του ότι εκπροσωπεί το παλαιό σύστημα της Ελλάδας, «λειτουργεί ως ντουντούκα», δεν έχει πρωτογενή αλλά δευτερογενή λόγο, αναπαράγοντας τις θέσεις συμφερόντων και συστημικών ΜΜΕ.

«Λέγονται ψέματα, ενσυνείδητα λέγονται ψέματα, ο ακροατής, ο προοδευτικός άνθρωπος, πρέπει να σταθεί αλληλέγγυος, αλλά και να απαιτεί μεγάλη προσπάθεια από την μεριά της κυβέρνησης», κατέληξε ο κ. Βίτσας.

Έμπρακτη βοήθεια στους ένστολους μέχρι να «στρίψει η οικονομία»

Εξάλλου, σχολιάζοντας το φαινόμενο των ανθρώπων των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις από τις θεομηνίες ως τα θέματα ασφάλειας χωρίς τα απαραίτητα μέσα και αποδοχές, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας υπενθύμισε ότι το 2012 υπέστησαν σε λίγους μήνες δύο περικοπές, που έφτασαν περίπου το 30%.

Μέχρι να «στρίψει η οικονομία» και να υπάρξει η δυνατότητα μισθολογικών παρεμβάσεων, «προσπαθούμε να επιδείξουμε καλύτερη μέριμνα για το προσωπικό», όπως είπε ο υπουργός, φέρνοντας ως παράδειγμα την παροχή φτηνής στέγης σε ακριτικά νησιά, όπως το Καστελόριζο.

The post Δ. Βίτσας: Σε Αθήνα και Ρόδο γίνεται αγώνας να σπάσει η λιτότητα appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...