Κότσαλος (Δντής ΔΕΥΑΝ) σε Σαλαμούρα: Από σήμερα είσαι απέναντί μου.Τελείωσες-Πως η επιχείρηση μετατρέπεται σε πεδίο αντιπαράθεσης;Ποιο το μέλλον της;

-Απίστευτη φραστική απειλή από τον δ/ντή της ΔΕΥΑΝ στον αιρετό πρόεδρο της 1ης ΓΕΝ Αιτωλ/νίας Χρ.Σαλαμούρα για τον τρόπο με τον οποίο ψήφισε στο θέμα της πολιτικής της ΔΕΥΑΝ στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας.

-Αγωνία για το μέλλον της επιχείρησης – Αλήθειες από το μέλος του δ.σ. Οικονομολόγο Ν.Δημητρόπουλο

Ο κ. Σαλαμούρας,όπως και ο κ. Κοτσανάς (Αντιδήμαρχος Ναυπακτίας) ψήφισαν παρών στο 17ο θέμα της τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας ΔΕΥΑ Ναυπακτίας με εισηγήτρια την κ. Σμπούκη,με αποτέλεσμα να υπερψηφιστεί οριακά χάριν στην διπλή ψήφο του προέδρου.(7 υπέρ,4 κατά (Αναμεσά τους και ο αντιδήμαρχος Γ.Σύψας) ,2 παρών(Σαλαμούρας-Κοτσανάς) 1 κατά (Τσαγκουρνός)

Χαμηλόφωνα και ενώ εξελισσόταν η συζήτηση,ακούγεται από τον δ/ντή της ΔΕΥΑΝ Δ.Κότσαλο προς τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο της 1ης ΓΕΝ η φράση:Εφ’οσον από σήμερα τα θέτεις έτσι εσύ (προς τον Σαλαμούρα) κι ο Κοτσανάς,από σήμερα είσαι απέναντί μου.Τελείωσες.Στο λέω !

Τα όσα είπε ο κ. Κότσιαλος ακούστηκαν από τον Αντιδήμαρχο Α.Κοτσανά, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Κότσαλο να ανακαλέσει τα όσα είπε στον κ.Σαλαμούρα.”Δεν έχει δικαίωμα ο κύριος Κότσαλος συνέχισε ο κ.Κοτσανάς, να κάνει μομφές στον συνάδελφο.Το καταγγέλω.Ο κ.Κοτρωνιάς ανέφερε στον κ. Κοτσανά ότι από τον ίδιο δεν έγινε κάτι αντιληπτό,αλλά συνεχίζοντας ο κ. Κοτσανάς απευθυνόμενος στον κ. Κότσαλο,ανέφερε ότι “είμαστε εξουσιοδοτημένοι” μεδώ είναι δημοτικό συμβούλιο και οι ρόλοι μας διακριτοί.Αν νομίζετε ότι διοικείτε εσείς τον δήμο,είστε σε πολύ λάθος κατεύθυνση.Ποιος είστε εσείς; Εμείς σας ελέγχουμε.

Το περιστατικό αυτό από μόνο του είναι αρκετά σοβαρό.Γιατί,αφορά μια ευθεία λεκτική επίθεση ενός υπαλλήλου ουσιαστικά, σε έναν αιρετό με σαφείς αιχμές.Τα ερωτήματα που τίθενται πάμπολα.Γιατί προτίμησε (μήπως λόγω εγγύτητας;) τον κ.Σαλαμούρα να επιτεθεί ο κ.Κότσαλος;Μήπως για την αρνητική του στάση στην ψηφοφορία; Μα δεν ήταν ο μόνος ! Μήπως τρέχει κάτι άλλο;

Να περιμένουμε απαντήσεις ;

Να περιμένουμε ίσως και περισσότερες απαντήσεις από αιρετούς που πριν 1 μήνα υπερψήφιζαν την τιμολογιακή πολιτική της επιχειρήσης,ενώ ένα μήνα μετά την καταψήφιζαν;Υπάρχουν μέλη της δημοτικής αρχής που επιθυμούν διακαώς να πέσει η επιχείρηση στα “βράχια” ; Εξέλαβαν όλοι την αγωνία του μέλους του δ.σ.της ΔΕΥΑΝ κ.Δημητρόπουλου ο οποιος σημείωσε, ότι αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς η ΔΕΥΑΝ και δημιουργεί χρέη, σύντομα θα βρεθεί σε χέρια ιδιωτών χάνοντας τον κοινωνικό της χαρακτήρα με ότι αυτό συνεπάγεται για πηγές,νερά,κοινωνικό χαρακτήρα κλπ.

Η συζήτηση για την ανάκληση της 511/2017 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου που αφορά την έγκριση της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΝ έτους 2018 και η λήψη νέας απόφασης για την έγκριση της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΝ έτους 2018 επεφύλλασσε δύσκολα πράγματα στο δημοτικό συμβούλιο,αλλά πράγματα που σίγουρα θα κληθούμε στο εγγύς μέλλον να αντιμετωπήσουμε.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα πρέπει να περιμένουμε όπως φαίνεται τη στιγμή της συζήτησης για την πορεία της επιχείρησης μέσα από το σχέδιο βιοσιμώτητας που θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο μέσα στο επόμενο δίμηνο ή τρίμηνο,κάτι που θα σηματοδοτήσει τον μέλλον της.Και σίγουρα το μέλλον της ΔΕΥΑΝ δεν είναι το καλύτερο.Δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε επ’ουδενί ότι μπορεί να υπάρχουν αιρετοί που επιθυμούν το κλείσιμο της επιχείρησης.Δεν μπορεί όμως να  παραδόθεί χωρίς να έχουμε δώσει τις ανάλογες μάχες,χωρίς να προσπαθήσουμε σοβαρά γι’αυτή.Κι εδώ είναι που θα κριθούν όλοι.Και θα κριθούν απένατι στον τόπο,στους πολίτες και την υστεροφημία τους



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το παραπάνω σχόλιο έχει γραφτεί αυτούσιο στο facebook. Οπότε έχει “πατέρα” και μάλιστα με όνομα. Άντε να βοηθήσουμε και λίγο….είχε μπλεχτεί με τα δημοτικα της Ναυπάκτου στο παρελθόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...