Εγκρίθηκε ο νέος ιταλικός νόμος για τα εργασιακά

Εγκρίθηκε ο νέος ιταλικός νόμος για τα εργασιακά

Το πράσινο φως στον νέο νόμο για τα εργασιακά άναψε απόψε η Γερουσία της Ιταλίας, μία μόλις εβδομάδα μετά την έγκριση του νομοθετήματος και από τη Βουλή της γειτονικής χώρας.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε χάρη στις θετικές ψήφους 155 Γερουσιαστών. Εναντίον τάχθηκαν 125, ενώ ένας επέλεξε την αποχή.

«Είναι ένας νόμος, ο οποίος βάζει στο επίκεντρο τον πολίτη, τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους χωρίς μόνιμη δουλειά» διαμήνυσε ο υπουργός Εργασίας, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Μεταξύ των άλλων, η νέα δέσμη μέτρων προβλέπει την απαγόρευση της διαφήμισης των τυχερών παιγνίων, με μοναδική εξαίρεση το Εθνικό Λαχείο της Ιταλίας, και την παράταση της ισχύος των φορολογικών ελαφρύνσεων για τους επιχειρηματίες που προσλαμβάνουν, με μόνιμη σύμβαση εργασίας, υπαλλήλους έως 35 ετών.

Από τον νέο νόμο, τελικά, αφαιρέθηκε η διάταξη για την αύξηση των ενσήμων που υποχρεούνται να καταβάλουν οι οικογένειες που απασχολούν οικιακές βοηθούς για τη φροντίδα ηλικιωμένων.

Την ίδια ώρα, οι ιδιοκτήτες πρατηρίων βενζίνης, από την 1η Ιανουαρίου του 2019, θα είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν ηλεκτρονική απόδειξη για κάθε συναλλαγή.

Σημειώνεται ότι το νέο εργασιακό νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει καμία πρόβλεψη για την κατάργηση της «απελευθέρωσης των απολύσεων», η οποία είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/339331-Egkritheke-o-neos-italikos-nomos-gia-ta-ergasiaka ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...