«Ειδική περίπτωση» η Ελλάδα λέει το ΔΝΤ, που περιμένει πολλές αλλαγές στα εργασιακά!

Πέμπτη 14/07/2016 – 18:57

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ»                                                   

Ειδική περίπτωση η Ελλάδα και πολλοί οι λόγοι της αποτυχίας λέει ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις!  Μετά την ομολογία Λαγκάρντ για αποτυχία του Ταμείου στην Ελλάδα, ο Τζέρι Ράις  παραδέχτηκε ότι η ελληνική οικονομία δεν είναι εκεί που θα ήθελε ο οποιοσδήποτε, όσον αφορά την ανάπτυξη και την απασχόληση και εκεί συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να έχουμε ένα πρόγραμμα που θα κάνει την ελληνική οικονομία ένα πιο υγιές και βιώσιμο μέρος.

Για το καυτό φάκελο των Εργασιακών, τόνισε πως η αξιολόγηση της αγοράς εργασίας συνεχίζεται και πως αναμένει να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις, με στόχο να υπάρξει ευθυγράμμιση με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.

Χαρακτήρισε εξαίρεση το ελληνικό πρόγραμμα, καθώς όπως είπε, σε  Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρο και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης τα προγράμματα ήταν πιο αποτελεσματικά. Όμως ο ίδιος τόνισε πως, πολλοί σύνθετοι λόγοι για τους οποίους το ελληνικό πρόγραμμα δεν ήταν επιτυχημένο.

Στο θέμα της έκθεσης ανεξάρτητης υπηρεσίας του ΔΝΤ για την αξιολόγηση των προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα, απάντησε ότι η έκθεση αυτή θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...