Εικόνες αποκάλυψης στο Πουέρτο Ρίκο – 70.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Εικόνες αποκάλυψης στο Πουέρτο Ρίκο – 70.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι έλαβαν εντολή την Παρασκευή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους σε μια περιοχή στο βορειοδυτικό Πουέρτο Ρίκο σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Πουέρτο Ρίκο, Ρικάρδο Ροσεγιό.

Ένα φράγμα υποχώρησε εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που προκάλεσε ο κυκλώνας Μαρία.

Ο απολογισμός από το φονικό πέρασμα του τυφώνα ανέρχεται μέχρι στιγμής στους 13 νεκρούς, αυξάνοντας σε 33 το σύνολο των θυμάτων σε όλη την Καραϊβική.

Συγκεκριμένα, το φράγμα Γουαχατάκα, στο βορειοδυτικό τμήμα της νήσου, υποχώρησε μετά το μεσημέρι της Παρασκευής προκαλώντας ξαφνικές πλημμύρες και μια «εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση» κατά μήκος του ομώνυμου ποταμού, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία του Πουέρτο Ρίκο, η οποία εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση για τον κίνδυνο πλημμυρών ως τις 09:00 (ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου.

Η χώρα ήταν ήδη αντιμέτωπη με μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση την Παρασκευή, με εκτεταμένες πλημμύρες και τις καταρρακτώδεις βροχές να αναμένεται να συνεχιστούν και το Σάββατο.

Προς το παρόν, το Πουέρτο Ρικο βρίσκεται στο σκοτάδι, καθώς η ηλεκτροδότηση έχει διακοπή και η περιοχή των 3,4 εκατομμυρίων κατοίκων δεν έχει ηλεκτροδότηση.

Εκτιμάται, μάλιστα, πως πιθανόν δεν θα αποκατασταθεί πλήρως πριν περάσουν ακόμη και μήνες, ενώ το δίκτυο τηλεπικοινωνιών έχει καταστραφεί σχεδόν εντελώς.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/302416-Eikones-apokalypses-sto-Poyerto-Riko-70-000-anthropoi-egkataleipoyn-ta-spitia-toys ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...