Ειλημμένη η απόφαση για παραμονή του Σπανούλη

Τρίτη 31/05/2016 – 13:31Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε θριαμβευτικά μια δύσκολη χρονιά. Οι «ερυθρόλευκοι» στέφθηκαν πρωταθλητές για πρώτη φορά στην ιστορία τους στο ΟΑΚΑ, με τρία φοβερά finish στους τρεις σερί αγώνες που κέρδισαν.
Η χθεσινή νίκη, δε, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, γιατί ήρθε ενώ όλα έδειχναν χαμένα, με τον Πρίντεζη απόντα και με τους Λοτζέσκι και Χάντερ να λαβώνονται στην πορεία. Όμως ο Βασίλης Σπανούλης και τα άλλα παιδιά αρκούσαν για να φέρουν τον τίτλο στο λιμάνι.
Το ξέσπασμα χαράς και η αποθέωση από περισσότερους από 15.000 φιλάθλους στο ΣΕΦ ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τους παίκτες του, που θα στεφθούν σε μια μεγαλοπρεπή φιέστα για την απονομή του πρωταθλήματος τον ερχόμενο την Πέμπτη στο ΣΕΦ. Κι όταν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, θα τεθεί σε εφαρμογή ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα.
Όλα περιστρέφονται γύρω από τον Βασίλη Σπανούλη. Το συμβόλαιό του λήγει και όποιος τυχόν αμφέβαλε για την αναγκαιότητά του στον Ολυμπιακό του «αύριο» κατάπιε δύο και τρεις φορές τη γλώσσα του. Ο ίδιος θέλει να παραμείνει και να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει εισηγηθεί τη διατήρησή του στο ρόστερ, ενώ και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι τον θέλουν σαν τρελοί. Μοιάζει αδύνατο να μη βρεθεί η χρυσή τομή και όλα θα ξεκαθαρίσουν στο ραντεβού που θα γίνει άμεσα.
Από εκεί και πέρα, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο δεν τίθεται θέμα, παραμένει και μάλιστα… ενισχυμένος μετά την κατάκτηση του δεύτερου σερί πρωταθλήματος. Πρίντεζης, Μάντζαρης, Παπαπέτρου, Παπανικολάου και Αγραβάνης έχουν συμβόλαιο και σίγουρα παραμένουν, αποτελώντας ξανά τον εξαιρετικό ελληνικό κορμό της ομάδας, μαζί με τον επίσης δεσμευμένο Ματ Λοτζέσκι.
Δεδομένη είναι και η παραμονή του Ντάνιελ Χάκετ, που έχει υπογράψει για 1+1 με δικαίωμα του Ολυμπιακού στην ανανέωση της συμφωνίας. Κλειστό συμβόλαιο (με buy out για το ΝΒΑ) έχει ο Μιλουτίνοφ, που λογικά-αλλά όχι σίγουρα-θα μείνει. Ο βασικός σέντερ της ομάδας θα είναι ο Πάτρικ Γιανγκ, που έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, ενώ μετά την αποχώρηση του Οθέλο Χάντερ για τη Ρεάλ θα πλαισιωθεί από έναν ακόμη ξένο ψηλό.
Στρόμπερι και Γουόρικ είναι απίθανο να συνεχίσουν στο λιμάνι και προτεραιότητα της ομάδας είναι να βρεθούν κάποια στηρίγματα για τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη, προκειμένου να μην επιβαρύνονται τόσο. Αμφίβολο είναι το μέλλον του Αθηναίου (παρότι έχει συμβόλαιο), ο Τσαϊρέλης δύσκολα θα μείνει, ενώ θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για τους δανεικούς φέτος Καββαδά και Χριστοδούλου, αλλά και για τους νεαρούς Μουράτο και Τολιόπουλο.
Η φιλοσοφία των αδερφών Αγγελόπουλων δεν πρόκειται να αλλάξει. Θα συνεχίσουν να στηρίζουν οικονομικά την ομάδα, αλλά δίχως υπερβολές ποντάροντας στην τεχνογνωσία που έχουν και την ικανότητα να αναδεικνύουν Έλληνες αλλά και ξένους παίκτες.
Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...