Εκδηλώσεις για την Ναυμαχία της Ναυπάκτου στη Ζάκυνθο

Το «Μιλάνειο Ναυτικό Μουσείο συνδιοργανώνει με την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου για τη επέτειο της κοσμοϊστορικής Ναυμαχίας της Ναυπάκτου (LEPANTO)και της συμμετοχής των Επτανησίων σ΄ αυτήν.

Τα ευρισκόμενα από τους Ενετούς Επτάνησα συμμετείχαν ενεργά με το χριστιανικό υπερ-στόλο που νίκησε την αήττητη μέχρι τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία. Το νικηφόρο αποτέλεσμα υπέρ των χριστιανικών δυνάμεων καθόρισε την τύχη της Ευρώπης και ανέκοψε τον Οθωμανικό επεκτατισμό.


Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

11:00 π.μ. 

Στο γραφικό εκκλησάκι των τριών Μαρτύρων Ακρωτηρίου που μπροστά του απλωνόταν η θάλασσα της Ναυμαχίας, θα τελεσθεί, όπως κάθε χρόνο, δέηση λιτή και απέριττη, μπροστά στο «Κόνισμα» της Παναγίας της Λαουρένταινας, φιλοτεχνημένο από τον Αντ.Μιλάνο το 2007, με θρησκευτικό και ιστορικό σεβασμό (ακριβές αντίγραφο εκ του πρωτοτύπου). «Το Κόνισμα» είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου και τη θρησκευτική συνείδηση των Ζακυνθινών αφού το μετέφεραν τότε από το ΚΑΣΤΡΟ στην ακτή του Ακρωτηρίου τοποθετώντας το, αντίκρυ στην μεγάλη θαλάσσια αναμέτρηση που διεξήγητο εκείνη την στιγμή, δεόμενοι για την νικηφόρα έκβαση του αγώνα υπέρ των χριστιανικών πλοίων κατά τον Ζακυνθινό ιστορικό Ντ.Κονόμο.


Πηγή :http://www.zantepress24.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...