Εκδόθηκαν οι 2 άδειες για την Ολυμπιάδα από το ΥΠΕΝ

Εκδόθηκαν οι 2 άδειες για την Ολυμπιάδα από το ΥΠΕΝ

Έτοιμες είναι οι δύο άδειες για τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μετέδωσε εχθές το kontranews.gr ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα προχωρούσε στην έκδοση τους μέσα στην εβδομάδα. Από την πλευρά της Ελληνικός Χρυσός, περιμένουν ακόμα τις άδειες για τις Σκουριές, καθώς το θέμα έχει παραπεμφθεί σε τρίμηνη διαδικασία διαιτησίας.

Οι άδειες

Για την πρώτη άδεια, με απόφαση του υπουργείου, τροποποιείται η άδεια εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού του χώρου απόθεσης στην περιοχή της Ολυμπιάδας, και επιτρέπεται η διάθεση του λεπτομερούς υπολείμματος κατεργασίας του εργοστασίου εμπλουτισμού Ολυμπιάδας στο στεγανοποιημένο και υδραυλικά προστατευμένο -απομονωμένο τμήμα που προσδιορίζεται από τον ενοποιημένο χώρο απόθεσης 1-3, το δεξιό αντέρεισμα, την ανάντη παρειά του κατάντη αναχώματος και την λίμνη εκτάκτου ανάγκης του Μεταλλείου Μαύρων Πετρών.

Συνάντηση Σταθάκη – Εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός

Με μία δεύτερη απόφαση, δόθηκε στην Ελληνικός Χρυσός άδεια λειτουργίας νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα, διάρκειας τριών ετών, με τον περιορισμό η ποσότητα του επεξεργαζόμενου μεταλλεύματος ετησίως να μην υπερβαίνει τις 400.000 τόνους.

O υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους των εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός. Σύμφωνα με το υπουργείο, η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, όπου όλα τα μέρη οι εργαζόμενοι συμφώνησαν σε ένα κοινό πλαίσιο.

Σταθάκης: Μέσα στις επόμενες ημέρες θα κλείσει το θέμα της Ολυμπιάδας

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στα ζητήματα που εκκρεμούν ανάμεσα στο υπουργείο και την Ελληνικός Χρυσός, δηλώνοντας ότι «η αδειοδότηση του εργοστασίου της Ολυμπιάδας θα ολοκληρωθεί εντός των ημερών, όπως και είχε επίσημα ανακοινώσει με δελτίο τύπου το ΥΠΕΝ στις 3 Αύγουστου, η οποία και θα επιτρέψει την πλήρη λειτουργία του εργοστασίου».

Για τις Σκουριές, επεσήμανε πως  δεδομένου του ότι δεν έχουν αποσταλεί τα τελικά σχόλια της εταιρείας για το θέμα της μεταλλουργίας, δηλαδή της καθετοποίησης της παραγωγής στην Ελλάδα, αποφασίστηκε αυτό να τεθεί στη διαδικασία της διαιτησίας.

 Σύμφωνα με τον υπουργό η διαδικασία της διαιτησίας είναι ο προσφορότερος και ο πλέον θεσμικός τρόπος για την επίλυση όλων των ζητημάτων, καθώς προβλέπεται και από τη σύμβαση.

Από το υπουργείο εκτιμούν ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες που απορρέουν από τη σύμβαση, σχετικά με τις υποχρεώσεις της εταιρείας απέναντι στο δημόσιο.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/301003-Ekdothekan-oi-2-adeies-gia-ten-Olympiada-apo-to-YPEN ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...