Εκκενώνονται χωριά στην Εύβοια – Μεγάλη φωτιά στα Ψαχνά – Τρία τα μέτωπα της φωτιάς

Μεσημέρι και ενώ έπνεαν άνεμοι 6 ως 7 Μποφόρ ξέσπασε η φωτιά στα Ψαχνά στην Εύβοια. Στις 15:23 ξεπήδησαν φλόγες στη θέση Σταυρός και σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική. Άμεσα ανέλαβαν δράση Πυροσβέστες από το έδαφος και ελικόπτερα και αεροσκάφη από αέρος.
Μετά τις 16:00 φάνηκε ότι λόγω των ανέμων η φωτιά μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη και έτσι η δύναμη της Πυροσβεστικής ενισχύθηκε με προσωπικό και μέσα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsit.gr αυτή τη στιγμή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 21 οχήματa, 40 άτομα πεζοπόρο, ενώ από αέρος κάνουν συνεχώς ρίψεις 4 ελικόπτερα, 4 αεροσκάφη τύπου Canadair και 2 αεροσκάφη τύπου PZL.

Από τις 16:30 ωστόσο το μέτωπο, λόγω των ανέμων έγινε τριπλό. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη και οι πυροσβέστες προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς πριν πέσει η νύχτα και πάψουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

Το χωριό Κοντοδεσπότι εκκενώθηκε προληπτικά ενώ οι αρχές είναι έτοιμες να εκκενώσουν και το χωριό Σταυρός

Το newsit.gr παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και σας ενημερώνει άμεσα για όποια νεώτερη πληροφορία με διαρκή ροή ειδήσεων. Σε νεώτερες αναρτήσεις περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από το ρεπορτάζ.

Η ενημέρωση από το newsit.gr σε όλα τα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας γίνεται με ταχύτητα, πληρότητα και εγκυρότητα, με στόχο την αξιόπιστη μετάδοση πληροφοριών στους χρήστες του διαδικτύου που παρακολουθούν τις ειδήσεις για τις ελληνικές και διεθνεις εξελίξεις.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...