Εκκληση της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Κράτος να απελευθερώσει τον Βρετανό όμηρο

Εκκληση της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Κράτος να απελευθερώσει τον Βρετανό όμηρο
Μέλος της Αλ Κάιντα φέρεται να δήλωσε πως η απαγωγή του Βρετανού ήταν ένα «μεγάλο λάθος σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο»
Η αγριότητα των πράξεων του Ισλαμικού Κράτους, όπως οι εκτελέσεις αθώων ανθρώπων, έχει καταδικαστεί από εκατομμύρια ανθρώπους και οργανώσεις ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Αλ Κάιντα.

Την Τρίτη Jabhat al-Nusra, ο οποίος διοικεί ένα παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, απηύθυνε
έκκληση στο Ισλαμικό Κράτος να απελευθερώσει τον Βρετανό όμηρο και οδηγό ταξί,  Alan Henning, επειδή όπως είπε, ο 47χρονος ταξίδεψε στη Συρία από το Μάντσεστερ για να βοηθήσει Μουσουλμάνους που υπέφεραν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Independent», το μέλος της Αλ Κάιντα φέρεται να δήλωσε πως η απαγωγή του Βρετανού ήταν ένα «μεγάλο λάθος σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο».

Πάντως, την ίδια ώρα η Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (ΑΚΙΜ) και η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ) κάλεσαν τους τζιχαντιστές στο Ιράκ και στη Συρία να ενώσουν τις δυνάμεις τους εναντίον του συνασπισμού που έχει συγκροτηθεί για να πολεμήσει εναντίον των εξτρεμιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σε μια ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού.

Με αυτή την πρωτοφανή στα χρονικά ανακοίνωση, οι δύο οργανώσεις ζητούν από τους «αδελφούς μουτζαχεντίν στο Ιράκ και στο Λεβάντε να σταματήσουν να αλληλοσκοτώνονται και να ενωθούν εναντίον της εκστρατείας των ΗΠΑ και του διαβολικού συνασπισμού τους που μας κατασκοπεύουν όλους».

Σημειώνεται ότι η Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ και η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο παραμένουν πιστές στον αρχηγό της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, που από την πλευρά του είναι πολύ επικριτικός απέναντι στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...