Ελάτε να τα βρούμε για να ζήσουν ειρηνικά και να αναπτυχθούν οι δύο λαοί μας

Ελάτε να τα βρούμε για να ζήσουν ειρηνικά και να αναπτυχθούν οι δύο λαοί μας

Ανοιχτή επιστολή στον Πρόεδρο Ερντογάν

Πού θα βρείτε καλύτερο φίλο από τον γείτονά σας; Δεν βλέπετε ότι είσαστε από παντού αποκλεισμένοι; Σταματήστε, λοιπόν, τις προκλήσεις εναντίον μας

Αναδημοσιεύουμε την ανοιχτή επιστολή, γραμμένη στα τούρκικα, προς τον τότε πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, όταν είχε επισκεφθεί την Αθήνα στις 5 -12-2014

Η ΕΛΛΑΔΑ καλωσορίζει σήμερα τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Η επίσκεψή του πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη καμπή για την Τουρκία που έχει ανοίξει επικίνδυνα μέτωπα με τις ΗΠΑ, την Γερμανία, ενώ παράλληλα είναι εκτεθειμένη στην κόλαση του Ιράκ και της Συρίας.

Η Τουρκία και ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν βρίσκονται στο στόχαστρο των Ηνωμένων Πολιτειών για τις σχέσεις που έχει αναπτύξει η Άγκυρα με το Ιράν.

Οι Αμερικανοί διατυπώνουν βαρύτατες κατηγορίες κατά του Τούρκου Προέδρου τόσο για το σπάσιμο του εμπάργκο στο Ιράν, όσο και για τις οικονομικές δοσοληψίες με το καθεστώς της Τεχεράνης.

Οι Αμερικανοί κατηγορούν επίσης τον Ταγίπ Ερντογάν για τις σχέσεις που έχει διαμορφώσει με την Μόσχα και ειδικά για την αγορά υπερσύγχρονων ρωσικών εξοπλιστικών και τεχνογνωσίας για την κατασκευή πολεμικών αεροσκαφών.

Το κλίμα ανάμεσα στην Τουρκία και την Αμερική είναι πολεμικό.

Το ίδιο ισχύει και για τις σχέσεις της Άγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε μια δύσκολη περίοδο για την Τουρκία η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα είναι καθοριστικής σημασίας, τόσο για τις σχέσεις της Άγκυρας με την Ευρώπη και την Αμερική, όσο και για τα ελληνοτουρκικά προβλήματα στο Αιγαίο, καθώς και το Kυπριακό.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχεται σήμερα τον Ταγίπ Ερντογάν όχι μόνο ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, αλλά ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Ερντογάν γνωρίζει πολύ καλά ότι οι Ευρωπαίοι περιμένουν το σήμα από τον Αλέξη Τσίπρα για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους απέναντι στην προβληματική Άγκυρα.

Βέβαια ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία να προτείνει στον Τούρκο Πρόεδρο την οικοδόμηση μιας σχέσης εμπιστοσύνης για να μπορέσει η Μεσόγειος να γίνει μια θάλασσα ειρήνης που θα ενώνει τους δύο λαούς.

Η «kontranews», όπως είχε κάνει με την επίσκεψη Νταβούτογλου έτσι και με την σημερινή παρουσία του Τούρκου Προέδρου θα του απευθύνει μια ανοιχτή επιστολή η οποία περιλαμβάνει αυτά τα οποία θα του έλεγε ο κάθε Έλληνας πολίτης.

«Αγαπητέ Πρόεδρε Ερντογάν,

Γνωρίζεις πολύ καλά ότι το ευρωπαϊκό διαβατήριο της Τουρκίας το κρατάει στα χέρια του ο Αλέξης Τσίπρας.

Με δεδομένο ότι η Τουρκία και εσείς προσωπικά δέχεστε καταιγίδα επιθέσεων από Ευρώπη και Αμερικής, ο μόνος σύμμαχος που θα μπορούσε να ισορροπήσει την κατάσταση είναι η Ελλάδα, γιατί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να διαμορφώσει προνομιακές σχέσεις, τόσο με το Βερολίνο όσο και με την Ουάσινγκτον.

Κύριε Πρόεδρε,

Κανείς δεν υπολογίζει τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, αφού γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα ότι αποτελούν παλληκαρισμούς για εσωτερική κατανάλωση.

Κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει τα σύνορα της χώρας μας, ειδικά τώρα που τα Αμερικανικά πολεμικά βρίσκονται μόνιμα στην Μεσόγειο.

Κύριε Πρόεδρε,

Αν νομίζετε ότι με την αγορά των S400 θα αλλάξουν οι ισορροπίες, απατάστε οικτρά! Οι Αμερικανοί δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουν σε μια χώρα του ΝΑΤΟ να αποκτήσει στρατηγικής σημασίας οπλικά συστήματα από την Ρωσία. Όπως επίσης οι Αμερικανοί δεν συγχωρούν το σπάσιμο του εμπάργκο στο Ιράν.

Κύριε Πρόεδρε,

Για να μπορέσει η Τουρκία να επιστρέψει στις παραδοσιακές της συμμαχίες με Ευρώπη και Αμερική θα πρέπει πρώτα να τακτοποιήσει τα ζητήματα με την Ελλάδα.

Οι δύο λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία. Βουλιάζουν τα ελληνικά νησιά από Τούρκους τουρίστες.

Βουλιάζει η Κωνσταντινούπολη από Έλληνες. Γιατί δεν βάζετε τέλος στην αθλιότητα των καθημερινών παραβιάσεων στο Αιγαίο. Μια τέτοια εξέλιξη θα έσωζε τις οικονομίες της Ελλάδας και της Τουρκίας που για δεκαετίες τώρα επιδίδονται σε κούρσα εξοπλιστικών που έχουν στοιχίσει στις δύο χώρες εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ.

Κύριε Πρόεδρε,

Αποτελεί ντροπή για τη διεθνή κοινότητα και τις δύο χώρες η διαιώνιση του Κυπριακού.

Απαιτούνται άμεσες πρωτοβουλίες για να βρεθεί μια λύση για ενιαία και ανεξάρτητη Κύπρο.

Εξάλλου αυτό επιθυμούν τόσο οι Τουρκοκύπριοι όσο και οι Ελληνοκύπριοι αλλά κάθε φορά που πάει να βρεθεί μια λύση τορπιλίζεται από την Άγκυρα, αλλά και από κάποιους δικούς μας θερμοκέφαλους.

Κύριε Πρόεδρε,

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας δεν κουβαλάει τοξικά όπως οι προηγούμενοι ηγέτες της χώρας και έχει την τόλμη να προχωρήσει σε συμφωνίες που θα ωφελήσουν τους δύο λαούς.

Αρκεί και εσείς να έχετε την τόλμη και τη γενναιότητα να αφήσετε στην άκρη αυτά που χωρίζουν τις δύο χώρες και να προχωρήσετε όσο δυναμικά σε μια νέα πορεία που θα οδηγήσει την Ελλάδα και την Τουρκία στη σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη.

Σας ευχόμαστε καλή διαμονή στη φιλόξενη χώρα μας.

Η ανοιχτή επιστολή

προς τον Μεχμέτ Νταβούτογλου

όταν επισκέφθηκε την Αθήνα το 2014

 

 

Στις 15 Δεκεμβρίου του 2014, η kontranews δημοσίευσε ανοιχτή επιστολή προς τον τότε Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, που επισκέφθηκε επίσημα την Αθήνα, με τίτλο:

 

Türkiye Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu’na açık mektup

YETER ARTIK

KABADAYILIK

GELİN HER KONUDA

ANLAŞALIM

Şunu anlayın, sizleri Dost ve partner olarak istiyoruz Düşman olarak değil, son 100 boyunca olduğu gibi. Birlikte Neler yapabileceğimizi düşünün, Nasıl bir güce sahip oluruz, Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs

 

και το κείμενο που ακολουθεί στην τουρκική γλώσσα:

 

Saygıdeğer Sayın Başbakan.

 

Bizi dört yüz yıl köle tuttunuz. Günün birinde baş kaldırdık, sizi kovduk, sizi kestik ve Ankara’ya kadar kovaladık…

Sonra siz bizi kestiniz ve denize attınız, öncesinde İzmir’de evlerimizi yakarak.

Devamla, İstanbul’da kalan Rumları kovduktan sonra, Kıbrıs’ın yarısını da bizden aldınız…

Sayın Başbakan, 100 yıldır kavga eden ve birbirinin gözünü çıkarmaya çalışan iki halk görmekten sıkıldık.

Yeter artık… Gelin anlaşalım… Bu didişmenin artık daha fazla devam etmesi imkansız…

Artık nihayet doğru, dürüst, adil ve kalıcı bir çözüm bulmamız gerek.

Torunlarımızın barışık yaşamaması ve sürekli elleri tetikte yaşamaması gerek.

Tanrı bizi komşu yapmış.

Bu bir “işarettir”, Sayın Başbakan… Sizin için Allah, bizim için Tanrı asla hata yapmaz! Biz insanlar arasıra olayları yüzümüze gözümüze bulaştırırız.

Kendi aramızda didişmeseydik, halklarımız neler başarırdı…

Barış ve dostluk içinde yaşasaydık, memleketlerimizi cennete çevirebilirdik… Tanrı bizi komşu yaptığına göre, bizden daha iyi bildiği birşey vardır…

Son yıllarda, bazı siyasetçilerimizin aptalca politikaları nedeniyle, ülkemiz çok zor günler yaşıyor. Açlık ve zorluklardan siz de anlarsınız…

Bu dönemde biz, yanımızda durmanızı, bir tatlı söz dahi olsa, bize yardım etmenizi isterdik, siz de sorunlara sahip olduğunuzda, bizim de aynısını yapmamız gerekir…

Eski bir Yunan atasözü der ki: “İlk yardım Tanrıdan, ikincisi komşudan”. Yani aniden bir sorun yaşayınca ve tehlikeye girince insan, “Tanrım” diye bağırır ve sonra komşusunu yardıma çağırır – Gerasimos veya Ahmet – gel yardım et…

Bu atasözünü fiiliyata dökmek İSTİYORUZ. Çünkü biz Yunanlıların, iki halkın eski maceralarından çıkarılmış başka bir atasözü daha vardır: “Türk dost gördüğün yerde, bir tane de sopa taşı”. Bu atasözünü Sayın Başbakan, ki mutlaka benzeri sizde de vardır, unutmamız GEREK ve buna sizin de davranışınızla yardımcı olmanız gerekiyor…

Ülkemiz ne zaman bir sorunla karşılaşsa, “Komşu, bir yardıma ihtiyacın var mı?” diye soracağınız yerde, hemen savaş gemilerinizi, … balıkçı teknelerinizi ve uçaklarınızı çıkarıp Ege’de turlamaya başladığınızı görüyoruz!

NEDEN Sayın Başbakan? Bizi korkutmak için mi?

Bizden daha büyük bir orduya sahip olduğunuzu biliyoruz. Ayrıca Türklerin çok iyi savaşçı olduklarını da biliyoruz. Ama unutmayın Sayın Başbakan, tarihin de gösterdiği üzere, savaşları daima daha büyük olan ordular kazanmıyor…

Biliyoruz saygıdeğer Sayın Davutoğlu, okuduğunuz iyi okullarda bizden çok daha fazla şey öğrendiniz.

Ayrıca “zehir” gibi bir aklınız olduğunu ve uluslararası politikayı çok iyi bildiğinizi de biliyoruz.

Bizler, bu küçük ama bağımsız gazetede, çok fazla şey bilmiyoruz… Ama bizler yüreğimizle ve kalbimizle konuşmayı ve aklımızı çok kullanmayı öğrendik, özellikle de olayları gözlemlemeyi ve incelemeyi öğrendik…

Dolayısıyla, size dikkat etmeniz gereken iki şey söylüyoruz.

Birincisi: Bazıları dost olmamızı ve iyi geçinmemizi istemiyorlar; sadece iki ülkeye silah satmak için değil, aynı zamanda bizler Hristiyan, sizler Müslüman olduğunuz için ve bu nedenle, … ispiyonlamaları ve kurmaca olayları ile bizleri sürekli kavgalı halinde tutmak istiyorlar ve

İkincisi: Bazıları diyor ki, günün birinde bize “şantaj” yapmak için, Ege’de sahip olduğumuz 3.000 ıssız adadan bazılarını alabilirsiniz… Bu gerçekleşse bile, siz zannediyor musunuz ki Sayın Başkan, herhangi bir ıssız adayı – nüfusu olan adalara hayatta giremezsiniz – birkaç saatten fazla tutabileceksiniz? Tabii ki, hayır. Avrupalılar, Avrupa’ya pencereden girmenize müsaade edecek kadar aptallar mı?

Avrupa’nın bir parçasına bir kere silah zoruyla girdikten sonra – ki biz de fazlasıyla Avrupayız – 40-50 yıl sonra bütün Avrupa’yı ele geçirip Müslümanlaştıracağınızı anlamıyorlar mı sizce?

Ülkemize muhtemel bir işgalinizin yol açacağı sorun, sadece bizim değil, aynı zamanda hem Avrupa’nın, hem Amerika’nın sorunu… Bu fırsatla da söyleyelim, ki mutlaka siz de biliyorsunuzdur, büyüklerden birileri sizleri Boğazlardan kovmak için “fırsat arıyorlar”… Bu söylediklerimiz için özür dileriz ama biz inandıklarımızı söylemeyi ve yazmayı öğrendik…

Son zamanlarda bir… hurda gemi de çıkardınız ve Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesinde turluyorsunuz.

Sizler de, bizler de biliyoruz ki bölgelerimizde çok miktarda petrol ve yüksek miktarlarda doğal gaz mevcut.

Gelin oturalım anlaşalım o zaman.

Siyasetçilerimizin ne düşündüğünü bilmiyoruz ama bu gazetedeki bizlerin çok da umurunda olmazdı birkaç varil fazladan petrol almanız.

Bu petrolün zaten büyük bir kısmını da hakkınız olan siz komşularımızın almasını, tamamını veya büyük bir kısmını İngiliz ve Amerikalıların yemesine yeğleriz…

Sayın Başkan, keşke hatalı olsak ama içgüdümüz bize bütün dünyanın çok büyük bir KARGAŞAYA girdiğini söylüyor, dostlarımızın ve düşmanlarımızın bizler için neler hazırladıkları ise meçhul…

Kesin biliyorsunuzdur, birileri Yunanistan’ı da Türkiye’yi de 4-5 ayrı devlete BÖLMEK isterdi, ki bu ilk kez yaptıkları birşey olmazdı…

O zaman gelin, birileri ne sizlerin ne de bizlerin istemediği çözümleri zorla dayatmadan önce, ADİL çözümler bulalım bizi ayıran bütün sorunlar hakkında. GELİN iki memleketimizi “Cennete” dönüştürelim.

Saygılarımla

GEORGE A. KOURIS, Yayımcı

Η μετάφραση της επιστολής:

Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ

Καταλαβετε το, σας θελουμε για φιλους και συνεργατες και οχι για εχθρους, οπως γινεται τα τελευταια 100 χρονια. Σκεφθειτε τι μπορουμε να κανουμε μαζι και τι δυναμη θα εχουμε, Τουρκια, Ελλαδα και Κυπρος

Eξοχότατε κύριε πρωθυπουργέ,

Τετρακόσια χρόνια μας είχατε σκλάβους. Κάποτε επαναστατήσαμε, σας διώξαμε, σας σφάξαμε και σας κυνηγήσαμε μέχρι την Άγκυρα…

Μετά, μας σφάξατε εσείς και μας πετάξατε στη θάλασσα, αφού προηγουμένως κάψατε τα σπίτια μας στην Σμύρνη.

Στη συνέχεια, αφού διώξατε τους Έλληνες που είχαν απομείνει στην Πόλη, μας πήρατε και τη μισή Κύπρο…

Κύριε πρωθυπουργέ, έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε δύο λαούς, εδώ και 100 χρόνια να τσακώνονται και να προσπαθεί ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου.

Φθάνει πια… Ελάτε να τα βρούμε… Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί άλλο αυτή η φαγωμάρα…

Πρέπει επιτέλους να βρούμε μια σωστή, έντιμη, δίκαιη και μόνιμη λύση.

Δεν θα πρέπει τα παιδιά και τα εγγόνια μας να μη μπορούν να ζήσουν μονιασμένα και να ζουν πάντα με το χέρι στη σκανδάλη.

Ο Θεός, μας έκανε γείτονες.

Αυτό είναι «σημάδι» κ. πρωθυπουργέ… Ο Αλλάχ για εσάς και ο Θεός για εμάς δεν λαθεύουν ποτέ! Εμείς οι άνθρωποι τα κάνουμε κάπου – κάπου θάλασσα.

Γύρευε πόσα πράγματα θα είχαν πετύχει οι λαοί μας, αν δεν «σκοτωνόμαστε» μεταξύ μας…

Αν ζούσαμε ειρηνικά και φιλικά, μπορεί να είχαμε μεταβάλλει τις πατρίδες μας σε παράδεισο… Κάτι παραπάνω από εμάς θα ξέρει ο Θεός που μας έβαλε να γειτονέψουμε…

Τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της άφρονος πολιτικής ορισμένων πολιτικών μας, η χώρα μας περνάει πολύ δύσκολες μέρες. Ξέρετε και εσείς και από πείνα και από δυσκολίες…

Αυτό τον καιρό εμείς, θα θέλαμε να στεκόσασταν δίπλα μας, να μας βοηθούσατε, έστω και με ένα καλό σας λόγο, το ίδιο θα έπρεπε να κάναμε και εμείς, αν εσείς είχατε προβλήματα…

Μια παλιά ελληνική παροιμία λέει: «Πρώτη βοήθεια του Θεού, δεύτερη του γείτονα». Δηλαδή όταν κάποιος αντιμετωπίσει ξαφνικά ένα πρόβλημα και κινδυνεύσει, θα φωνάξει: «Θεέ μου και μετά θα καλέσει για βοήθεια το γείτονά του – τον Γεράσιμο ή τον Αχμέτ – έλα να βοηθήσεις…

Αυτή την παροιμία ΘΕΛΟΥΜΕ να την κάνουμε πράξη. Γιατί έχουμε και άλλη μια παροιμία, εμείς οι Έλληνες, βγαλμένη από τις παλιές περιπέτειες των δύο λαών, που λέει: «Όπου βλέπεις Τούρκο φίλο, κράτα και ένα ξύλο». Αυτή την παροιμία κύριε πρωθυπουργέ που ασφαλώς κάποια ανάλογη θα έχετε και εσείς, ΠΡΕΠΕΙ να την ξεχάσουμε και σε αυτό θα πρέπει να βοηθήσετε και εσείς με τη συμπεριφορά σας…

Βλέπουμε κάθε φορά που η χώρα μας αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, αντί να μας ρωτάτε: «Γείτονα, θέλεις κάποια βοήθεια»; να βγάζετε έξω τα πολεμικά σας πλοία, τις… ψαρόβαρκές σας και τα αεροπλάνα σας και να κόβουν βόλτες στο Αιγαίο!

ΓΙΑΤΙ κύριε πρωθυπουργέ; Για να μας τρομάξετε;

Το ξέρουμε ότι έχετε μεγαλύτερο στρατό από εμάς. Ξέρουμε επίσης ότι οι Τούρκοι είναι πολύ καλοί πολεμιστές. Μην ξεχνάτε όμως, κ. πρωθυπουργέ ότι όπως γράφει και η ιστορία, τις μάχες δεν τις κερδίζουν πάντοτε οι μεγαλύτεροι στρατοί…

Ξέρουμε αξιότιμε κύριε Νταβούτογλου ότι έχετε μάθει πολύ περισσότερα γράμματα από εμάς, στα πολύ καλά σχολεία που έχετε σπουδάσει.

Ξέρουμε ακόμα ότι έχετε μυαλό «ξουράφι» και γνωρίζετε πολύ καλά τη διεθνή πολιτική.

Εμείς εδώ σε αυτή τη μικρή αλλά ανεξάρτητη εφημερίδα δεν ξέρουμε πολλά γράμματα… Έχουμε όμως μάθει να μιλάμε με την ψυχή και την καρδιά μας και να χρησιμοποιούμε πάρα πολύ και το μυαλό μας και κυρίως να παρατηρούμε τα γεγονότα και να τα μελετάμε…

Σας λέμε, λοιπόν δύο πράγματα που πρέπει να τα προσέξετε.

Πρώτον: Ότι κάποιοι δεν επιθυμούν να είμαστε φίλοι και να τα έχουμε καλά, όχι μόνο για να πουλάνε και στις δύο χώρες εξοπλισμούς, αλλά κυρίως γιατί εμείς είμαστε Χριστιανοί και εσείς Μουσουλμάνοι και γι΄ αυτό μας κρατάνε διαρκώς μαλωμένους με τις… ρουφιανιές τους και τα στημένα γεγονότα και

Δεύτερον: Λένε μερικοί, ότι μπορεί κάποια στιγμή, για να μας «εκβιάσετε» να μας πάρετε κάποια από τις 3.000 ακατοίκητα νησιά που έχουμε στο Αιγαίο… Αυτό, ακόμα και αν γίνει, νομίζετε κύριε πρόεδρε ότι μπορείτε να κρατήσετε, το οποιοδήποτε ερημονήσι – γιατί σε κατοικημένο νησί δεν μπαίνετε με τίποτε – παραπάνω από μερικές ώρες; Όχι βέβαια. Βλάκες είναι οι Ευρωπαίοι να σας αφήσουν να μπείτε από το παράθυρο στην Ευρώπη;

Νομίζετε ότι δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι και μπείτε, δια των όπλων, σε κάποιο τμήμα της Ευρώπης – και εμείς είμαστε πολύ Ευρώπη – σε 40-50 χρόνια θα έχετε καταλάβει όλη την Ευρώπη και θα την έχετε κάνει Μουσουλμανική.

Το πρόβλημα λοιπόν, τυχόν εισβολής σας στη χώρα μας είναι πρόβλημα και της Ευρώπης και της Αμερικής και όχι δικό μας… Και με την ευκαιρία αυτή σας λέμε, που σίγουρα θα το ξέρετε και εσείς, ότι κάποιοι από τους μεγάλους «ψάχνονται» για να σας διώξουν από τα Στενά… Συγγνώμη γι΄ αυτά που σας λέμε, αλλά εμείς έχουμε μάθει ό,τι πιστεύουμε να το λέμε και να το γράφουμε…

Τώρα τελευταία έχετε βγάλει και ένα… σαπιοκάραβό σας και κάνει βόλτες μέσα στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Ξέρετε και ξέρουμε ότι οι περιοχές μας έχουν και πολύ πετρέλαιο και πολύ μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου.

Καθίστε λοιπόν κάτω να τα βρούμε.

Δεν ξέρουμε τι σκέφτονται οι πολιτικοί μας, αλλά εμείς, σε τούτη δω την εφημερίδα, δεν θα μας πολυένοιαζε αν παίρνατε και μερικά βαρέλια πετρέλαιο παραπάνω.

Καλλίτερα να τα πάρετε εσείς οι γείτονές μας, γιατί άλλωστε δικαιούστε μεγάλο κομμάτι από αυτό, παρά να μας το φάνε όλο ή το περισσότερο και από εσάς και από εμάς, οι Αγγλοαμερικάνοι…

Κύριε πρόεδρε μακάρι να κάνουμε λάθος, αλλά η διαίσθησή μας λέει ότι όλος ο κόσμος έχει ήδη μπει σε μεγάλη ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ, γύρευε δε τι μαγειρεύουν και για εσάς και για εμάς οι φίλοι μας και οι εχθροί μας…

Σίγουρα θα ξέρετε ότι κάποιοι θα ήθελαν να ΔΙΑΜΕΛΙΣΟΥΝ και την Ελλάδα και την Τουρκία σε 4-5 κράτη, κάτι που δεν θα είναι η πρώτη φορά που το έχουν κάνει…

Ελάτε λοιπόν να βρούμε ΔΙΚΑΙΕΣ λύσεις σε όλα τα προβλήματα που μας χωρίζουν, πριν μας επιβάλλουν δια της βίας, λύσεις που δεν θα τις θέλατε ούτε εσείς, ούτε εμείς. ΕΛΑΤΕ να κάνουμε και τις δύο πατρίδες μας «Γη της επαγγελίας».

Μετά τιμής

ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΚΟΥΡΗΣ, Εκδότης

 

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/312746-Elate-na-ta-broyme-gia-na-zesoyn-eirenika-kai-na-anaptychthoyn-oi-dyo-laoi-mas ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...