Ελλάδα Πάτρα: Μετέτρεψαν χωράφι σε «χωματερή» τοξικών νοσοκομειακών αποβλήτων!

 Ελλάδα  Πάτρα: Μετέτρεψαν χωράφι σε «χωματερή» τοξικών νοσοκομειακών αποβλήτων!
Τεράστια οικολογική καταστροφή – σε συνδυασμό με την μετατροπή της σε μόνιμη εστία απειλής της δημόσιας υγείας – έχουν προκαλέσει «άγνωστοι» σε  έκταση 20 περίπου στρεμμάτων η οποία βρίσκεται στην περιοχή του Πρέβεδου.

Η έκταση – με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία –συνορεύει με χείμαρρο ο οποίος διέρχεται από την περιοχή- έχει μετατραπεί σε χαβούζα υποδοχής νοσοκομειακών απόβλητων τα οποία είναι μολυσματικά.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός, πως δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια, παρά τις καταγγελίες και τον εντοπισμό των μολυσματικών αποβλήτων, να βρεθούν οι υπεύθυνοι, το οποίο -όπως εκτιμούν γνώστες του θέματος- δεν είναι και τόσο δύσκολο καθώς υπάρχουν κωδικοί στα περισσότερα από τα μολυσματικά απόβλητα.

Από την πλευρά τους, κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την ανησυχία τους σε ότι αφορά και τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα με τοξικές και μολυσματικές ουσίες, καθώς η έκταση στην οποία έχει γίνει η εναπόθεσή τους , συνορεύει με χείμαρρο  ενώ λόγω των βροχοπτώσεων μεγάλες ποσότητες από μολυσματικά υγρά έχουν στραγγιχθεί απευθείας στους υπόγειους υδάτινους πόρους της περιοχής.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...