Εμείς δεν είχαμε ποτέ Σχέδιο Β μόνο σχέδιο Α για Ελλάδα, λέει η Κομισιόν

Τρίτη 05/07/2016 – 16:24ΒιντερστάινΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΞΠΡΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!
Εμείς δεν είχαμε ποτέ «σχέδιο Β», ξεκαθαρίζει η Κομισιόν, μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, περί «σχεδίου Β» της ελληνικής κυβέρνησης το 2015, την περίοδο του δημοψηφίσματος.  Ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής, Αλεξάντερ Βιντερστάιν,  δήλωσε χαρακτηριστικά πως, «δεν είχε ποτέ Σχέδιο Β μόνο σχέδιο Α», για να προσθέσει στην συνέχεια πως, αυτό αφορούσε,  «ένα πρόγραμμα σταθερότητας που θα κρατήσει τη ευρωζώνη ενωμένη και την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης». Μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, για να ξεκαθαρίσει πως «Η υπευθυνότητα και η αλληλεγγύη πάνε μαζί», ενώ «η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν ήταν και δε θα είναι ποτέ επιλογή».
 Παρά την επαναφορά του στο προσκήνιο, το περσινό δημοψήφισμα, ανήκει στο παρελθόν και με το νέο πρόγραμμα, η συζήτηση Ελλάδας και δανειστών έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Τώρα στην ατζέντα των δανειστών, είναι το πώς θα υλοποιηθούν το ταχύτερο τα μέτρα της επόμενη αξιολόγησης και πως θα κλείσει το ταχύτερο δυνατό. Από την πλευρά της Ευρώπης, στο τραπέζι πέφτει η ανάγκη εξεύρεσης μίας  «βελτιωμένης μεθόδου εργασίας» που θα προετοιμάσει καλύτερη τη δεύτερη αξιολόγηση. Οι δανειστές θέλουν η 2η αξιολόγηση να είναι εξπρές και ότ6αν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους σχετικά τόνισε πως η Επιτροπή επιθυμεί να «βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της μεθόδου εργασίας με τις ελληνικές αρχές έτσι ώστε η δεύτερη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί εγκαίρως και με επιτυχία».
Με τα μέτρα της διαπραγματευτικής ατζένταςνα περιλαμβάνουν και καυτά θέματα όπως τα εργασιακά, τονίζεται πως «η επιτυχία αυτή απαιτεί σωστό σχεδιασμό και συντονισμό σε ό,τι αφορά την φιλόδοξη ατζέντα μεταρρυθμίσεων». Μάλιστα, η εργασία της Επιτροπής έχει επικεντρωθεί στην «ιδιοκτησία του προγράμματος από την ελληνική κυβέρνηση» και την «καλή επικοινωνία» προς όλα τα μέρη της ελληνικής διοίκησης.  
Τέλος, η Κομισιόν αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο ελληνικό πρόγραμμα και όπως τόνισε ο κ. Βιντερστάιν, αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι ότι η εμπιστοσύνη, η σταθερότητα και η ανάπτυξη επιστρέφουν, ως αποτέλεσμα των τελευταίων προσπαθειών. Μάλιστα το κλίμα, για την χώρα μας στους ευρωπαϊκούς κύκλους έχει βελτιωθεί σημαντικά με τους Ευρωπαίους να τονίζουν πως «υπάρχει χώρος για ελπίδα. Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να γυρίσει σελίδα και να επιστρέψει σε μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη η οποία θα παράσχει νέες θέσεις εργασίας».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...