Εμπορικός Πόλεμος – Η Κομισιόν ετοιμάζει αντεπίθεση στις ΗΠΑ!

Εμπορικός Πόλεμος – Η Κομισιόν ετοιμάζει αντεπίθεση στις ΗΠΑ!

Εμπορικός Πόλεμος - Η Κομισιόν ετοιμάζει αντεπίθεση στις ΗΠΑ!

Δασμούς σε δημοφιλή αμερικανικά προϊόντα ετοιμάζεται να βάλει η Κομισιόν, μετά την ανακοίνωση από τον  Ντόναλντ Τραμπ, ότι θα επιβάλει δασμούς  25% στον χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο που εισάγουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.  Η Επιτροπή μέσω του Προέδρου, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, είχε ανακοινώσει ότι  θα απαντήσει και «αυστηρά». Όπως έγινε γνωστό, ήδη έχει καταρτίσει μια λίστα με αμερικανικά προϊόντα αξίας 2,8 δις ευρώ, όπου θα μπορούσαν να βάλουν νέους δασμούς ύψους έως και 25%.

 Σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, τα προϊόντα που μπαίνουν στο στόχαστρο, είναι επιλεγμένα έτσι ώστε να μην πλήττουν τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες. Η λίστα, θα εξεταστεί από εκπροσώπους των 28 κρατών μελών την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

 Από τα τρόφιμα, πρώτα στη λίστα είναι το μπέρμπον, το ρύζι, ο χυμός πορτοκαλιού, ο καπνός και το φυστικοβούτυρο. Μεγαλύτερο αναμένεται το χτύπημα στη βιομηχανία, όπου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ετοιμάζεται να επιβάλλει δασμούς σε διάφορων ειδών προϊόντα έλασης, αγωγούς και σωλήνες. Μία τέτοια κίνηση, θα αύξανε σημαντικά την τιμή σε ψησταριές, νεροχύτες, αναπνευστήρες, σκάλες, ακόμα και στα δοχεία από ανοξείδωτο χάλυβα για το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG). Τέλος, από τη λίστα δεν γλύτωσαν ούτε προϊόντα όπως κραγιόν, μοτοσυκλέτες και παντελόνια.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/324207-Emporikos-Polemos-E-Komision-etoimazei-antepithese-stis-EPA ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...