Εντυπωσιάζει η βελτίωση των ελληνικών ομολόγων στις διεθνείς αγορές!

Εντυπωσιάζει η βελτίωση των ελληνικών ομολόγων στις διεθνείς αγορές!

Το κλίμα έχει αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά από το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, όμως η επιστροφή της αγορές και το swap των 30 δις ευρώ, έφεραν σημαντική μείωση των επιτοκίων.  Η τελευταία ανοδική ανάσα ήταν η αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από την S&P την Παρασκευή, με αποτέλεσμα ο 10ετής τίτλος να έχει απόδοση 3,83% και το spread από τον αντίστοιχο γερμανικό να έχει πέσει στο 3,25%. Αποδόσεις που θυμίζουν προ κρίσης επίπεδα και βρίσκονται κοντά σε χαμηλά 12ετίας και πολύ κοντά στο ιστορικό χαμηλό που σημείωσε τον Ιούνιο του 2005 στο 3,21%. Αποδόσεις για την Ελλάδα που βρίσκεται ακόμα μέσα σε μνημόνιο.

Η εικόνα των ελληνικών τίτλων έχει βελτιωθεί πολύ σε επίπεδο έτους, καθώς πριν ένα χρόνο το 10ετές είχε φτάσει στο 8%.

Οι αποδόσεις επηρεάζονται σημαντικά από τις εξελίξεις στην υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος και τώρα τα βλέμματα όλων στρέφονται στο σημερινό Eurogroup. Το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης αναμένεται να φέρει νέα βελτίωση, αν και σε μεγάλο βαθμό έχει προεξοφληθεί από τους επενδυτές.

Πάνω σε αυτή την απόφαση, αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες και οι λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές με 7ετή τίτλο. Η προετοιμασία της νέας έκδοσης, έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι το κλίμα στις κεφαλαιαγορές, είναι κατάλληλο για  έναν νέο ελληνικό τίτλο.

Ακόμα μεγαλύτερη είναι η βελτίωση του 2ετούς, με την απόδοση να πέφτει στο 1,396% που είναι στα επίπεδα του Νοεμβρίου του 2009. Το ιστορικό χαμηλό για τον 2ετή είναι 1,28% και είχε επιτευχθεί τον Σεπτέμβριο του 2009.

Τέλος, στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Σεπτεμβρίου υποχώρησε η απόδοση των 5ετών ομολόγων και στο 2,809%, πολύ κοντά στα ιστορικά χαμηλά τα οποία σημειώθηκαν το φθινόπωρο του 2005.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/318372-Entyposiazei-e-beltiose-ton-ellenikon-omologon-stis-diethneis-agores ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...