Εντυπωσιακές εικόνες από την πολυεθνική ναυτική άσκηση «ΑΡΙΑΔΝΗ 18»

Εντυπωσιακές εικόνες από την πολυεθνική ναυτική άσκηση «ΑΡΙΑΔΝΗ 18»

Στο Ιόνιο

Με πλήρη επιτυχία διεξήχθη στο Ιόνιο Πέλαγος η πολυεθνική άσκηση Ναρκοπολέμου «ΑΡΙΑΔΝΗ 18» κατά την οποία για ακόμη μια φορά φάνηκε η πλήρη ετοιμότητα του Πολεμικού Ναυτικού και του Ελληνικού Στόλου.

Σκοπός της άσκησης «ΑΡΙΑΔΝΗ 18» ήταν η ενίσχυση της επιχειρησιακής, μαχητικής ικανότητας και ετοιμότητας όλων των συμμετεχόντων, καθώς και η προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ τους στη σχεδίαση και διεξαγωγή επιχειρήσεων Ναρκοπολέμου.

1

Πρόκειται για άσκηση τύπου “INVITEX”, η οποία διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό, σε ετήσια βάση, με τη συμμετοχή μονάδων και προσωπικού από κράτη που είναι μέλη του ΝΑΤΟ αλλά και από κράτη που δεν ανήκουν στη Συμμαχία.

1

Η μεγάλη ποικιλία-πολυτυπία μονάδων και μέσων, όπως ναρκοθηρευτικά, ναρκαλιευτικά, μη επανδρωμένα οχήματα και μονάδες εξουδετέρωσης υποβρύχιων μηχανισμών, παρείχαν πολλαπλές ευκαιρίες στους συμμετέχοντες να εξασκηθούν, υπό ρεαλιστικές συνθήκες και σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής, στην αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος τύπου ναρκών, εφαρμόζοντας διάφορες τεχνικές και αντίμετρα Ναρκοπολέμου.

1111111111

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/325605-Entyposiakes-eikones-apo-ten-polyethnike-naytike-askese-ARIADNE-18 ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...