Εντυπωσιακό βίντεο: Δείτε πως ήταν και πως είναι επτά αρχαία κατασκευαστικά «θαύματα»

Εντυπωσιακό βίντεο: Δείτε πως ήταν και πως είναι επτά αρχαία κατασκευαστικά «θαύματα»

Ένα εκπληκτικό «animation» διάρκειας 50 δευτερολέπτων αρκούσε προκειμένου να αναδειχθεί η φθορά του χρόνου και της ανθρώπινης δραστηριότητας πάνω σε επτά αρχαία κατασκευαστικά «θαύματα», μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο Παρθενώνας, στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.
 

Ποια είναι τα αρχαία θαύματα που περιλαμβάνονται στο βίντεο;

1)Ο Παρθενώνας στην Ακρόπολη των Αθηνών

Ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 447 π.Χ. προς τιμή της θεάς Αθηνάς, η οποία ήταν η προστάτιδα της πόλης και ολοκληρώθηκε το 438 π.Χ. Όταν ανεγέρθηκε είχε 92 χρωματιστά ορθογώνια πλαίσια κάτω από την οροφή.

Το 1687 υπέστη μεγάλες ζημιές κατά τον πόλεμο με την Οθωμανική Αυτοκρατορία και ακολούθησαν νέες καταστροφές κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και από τις λεηλασίες διαφόρων «φιλελλήνων», που μετέφεραν κομμάτια του ναού στο εξωτερικό, τα οποία κοσμούν σήμερα μεγάλα μουσεία.

2)Η πυραμίδα Nohoch Mul στο Μεξικό

Κατασκευάστηκε μεταξύ του 100πΧ και του 100 μΧ. Ορθώνεται στα 137 πόδια και είναι η ψηλότερη πυραμίδα που έχει ανακαλυφθεί από το μεγάλο πολιτισμό των Μάγιας στην περιοχή Γιουκατάν και η δεύτερη ψηλότερη απ΄ όλες όσες έκτισαν οι Μάγια. Βγήκε στο φως το 1800 και δεν ήταν διαθέσιμη στο κοινό έως το 1975.

3)Ο ναός του Δία στην Πομπηία της Ιταλίας

Ο ναός του Δία, του βασιλιά των Θεών, κατασκευάστηκε το 20 αιώνα πΧ. Το 62 μΧ, ένας μεγάλος σεισμός κατέστρεψε το ναό και το 79, όταν εξερράγη το ηφαίστειο Βεζούβιος, ολοκληρώθηκε η καταστροφή. Ο ναός ανακαλύφθηκε τον 16ο αιώνα και χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να βγει ξανά στην επιφάνεια.

4)To Milecastle 39 ή τείχος του Αδριανού στη Βρετανία

Κατασκευάστηκε τον 1ο αιώνα μΧ και κάλυπτε μία απόσταση 73 μιλίων. Πιστεύεται πως κατασκευάστηκε από το Ρωμαίο αυτοκράτορα Αδριανό, προκειμένου να καταστήσει πιο ασφαλής την αυτοκρατορία του. Το Milecastle 39 επανήλθε στην επιφάνεια το καλοκαίρι του 1987.

5)Το Κυβερνείο του Λούξορ, στην Αίγυπτο

Ξεκίνησε να κατασκευάζεται από τον Φαραώ Αμενχοτέπ τον 3ο το 1380 πΧ και ολοκληρώθηκε από τον Τουτανχαμών. Εκατό χρόνια αργότερα, ο Ραμσής Β’ διαμόρφωσε την τελική του μορφή, προσδίδοντας μεγαλοπρέπεια. Τα τειχώματά του καλύπτονταν από ιερογλυφικά και χρώματα.

6)Η Πυραμίδα του Ήλιου στο Μεξικό

Η Πυραμίδα του Ήλιου είναι το μεγαλύτερο κτίσμα στην Τεοτιχουακάν και πιστεύεται ότι κατασκευάστηκε γύρω στο 200 μΧ. Ορθώνεται στα 750 πόδια ύψος και αφιερώθηκε από του Αζτέκους στον Ήλιο. Το πραγματικό της όνομα, ωστόσο, είναι άγνωστο, καθώς δεν βρέθηκε κάποια επιγραφή που να το καταδεικνύει.

7)Ο ναός του Largo di Torre Argentina, στη Ρώμη

Είναι ένα από τα τέσσερα κτίσματα στο Largo di Torre Argentina και είναι το νεώτερο σε ηλικία. Κατασκευάστηκε το 101 πΧ και ανακατασκευάστηκε το 80 μΧ, μετά τη φωτιά που έκαψε την Αρχαία Ρώμη.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/327218-Entyposiako-binteo-Deite-pos-etan-kai-pos-einai-epta-archaia-kataskeyastika-thaymata ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...