Ενόργανη Γυμναστική: Ασημένια η Ιωάννα Ξουλόγη στο Μπακού!

Ενόργανη Γυμναστική: Ασημένια η Ιωάννα Ξουλόγη στο Μπακού!

Με την Ιωάννα Ξουλόγη να εξελίσσεται σε μεγάλη πρωταγωνίστρια και να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους, ολοκληρώθηκε για τα ελληνικά χρώματα το παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής “AGF Trophy” του Μπακού.

Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο και Εβελίνα Μάγια στις ασκήσεις εδάφους στάθηκαν ιδιαίτερα άτυχοι, χάνοντας οριακά το χάλκινο μετάλλιο.

Για τις Εθνικές ομάδες, που είχαν ως συνολικό απολογισμό δύο μετάλλια και επτά συμμετοχές σε τελικούς οργάνων, η διοργάνωση του Αζερμπαϊτζάν αποτέλεσε το πρώτο αγωνιστικό τεστ της χρονιάς.
 
Η Ιωάννα Ξουλόγη πανηγύρισε στη “Milli Gimnastika Arenasi” του Μπακού την σπουδαιότερη διάκριση της καριέρας της, κερδίζοντας το μετάλλιο που ποθούσε και διεκδικούσε εδώ και χρόνια. Η βελτιωμένη εμφάνισή της στις ασκήσεις εδάφους, της χάρισε τη 2η θέση με 12,733 βαθμούς στον τελικό του αγωνίσματος, πίσω από την Άνα Ντέρεκ (Κροατία, 13,533 β.).

Η 24χρονη Ελληνίδα εκπρόσωπος είχε τερματίσει 3η στον προκριματικό της Παρασκευής (16/03), δείχνοντας ότι αυτή τη φορά δεν ήταν διατεθειμένη να χάσει το μετάλλιο που της είχε ξεφύγει οριακά στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, όταν είχε καταταγεί 4η στο ίδιο αγώνισμα.
 
Μια ανάσα από το μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους βρέθηκε και η 16χρονη Εβελίνα Μάγια, η οποία πήρε 12,566 βαθμούς, ισοβαθμώντας με την Τουρκάλα Ντεμέτ Μουτλού που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο, ωστόσο λόγω μειώσεων στην εκτέλεσή της η Ελληνίδα εκπρόσωπος κατέλαβε τελικά την 5η θέση.

Για τη γεννημένη στις 29 Μαρτίου 2002 αθλήτρια, η συμμετοχή στο “AGF Trophy” αποτέλεσε το «βάπτισμα του πυρός» στην κατηγορία γυναικών, στοιχείο που ενισχύει το μέγεθος της επιτυχίας της.
 
Οι δύο Ελληνίδες εκπρόσωποι ήταν επίσης παρούσες στην οκτάδα των φιναλίστ στη δοκό ισορροπίας, όπου η Ιωάννα Ξουλόγη τερμάτισε 4η με 12,000 βαθμούς και η Εβελίνα Μάγια 7η με 11,700 βαθμούς.
Στο βάθρο ανέβηκαν κατά σειρά οι Χουάν Λούο (Κίνα, 13,400 β.), Τζιατσί Λιου (Κίνα, 12,933 β.) και Οκσάνα Τσουσοβίτινα (Ουζμπεκιστάν, 12,866 β.).
 
Το μετάλλιο «άγγιξε» και ο Βλάσης Μάρας, που κατετάγη 4ος με 14,100 βαθμούς στον τελικό του μονόζυγου, εκτελώντας ένα εύκολο -για τις δικές του δυνατότητες- πρόγραμμα, στην επανεμφάνισή του στους αγώνες έπειτα από 11 μήνες.

Ο 35χρονος υπερπρωταθλητής του μονόζυγου βελτίωσε τη βαθμολογία του συγκριτικά με τον προκριματικό (είχε τερματίσει 1ος με 14,066 β.), ωστόσο έμεινε εκτός βάθρου για μόλις 0,066 βαθμούς. Τα μετάλλια στο αγώνισμα κατέκτησαν οι Μπαρτ Ντέρλοο (Ολλανδία, 14,700 β.), Αντρέι Λιχοβίτσκι (Λευκορωσία, 14,200 β.) και Άντον Κοβάτσεβιτς (Κροατία, 14,166 β.).

Το πραγματικό κέρδος για τον Μάρα, πάντως, ήταν το γεγονός ότι μπόρεσε να «βγάλει» ικανοποιητικά το πρόγραμμά του σε προκριματικό και τελικό, στο ξεκίνημα μιας χρονιάς που συνοδεύεται από μεγάλες απαιτήσεις και εξίσου μεγάλες προσδοκίες…
 
Η ελληνική αποστολή επιστρέφει αύριο Δευτέρα  μέσω Κωνσταντινούπολης, με δύο διαφορετικές πτήσεις:
 
– Η Ιωάννα Ξουλόγη αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 08:50 το πρωί με την πτήση “TK 1881” της “Turkish Airlines”.
 
– Ο Λευτέρης Πετρούνιας και οι υπόλοιποι Έλληνες πρωταθλητές αναμένεται να φτάσουν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 09:00 το πρωί, με την πτήση “TK 1845” της “Turkish Airlines”.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/325615-Enorgane-Gymnastike-Asemenia-e-Ioanna-Xoyloge-sto-Mpakoy ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...