Εξοντωτική ποινή σε καθαρίστρια για… πλαστό απολυτήριο δημοτικού

Την αυστηρότητα του στο πρόσωπο μιας καθαρίστριας εξάντλησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, στην οποία επέβαλε εξοντωτική ποινή κάθειρξης 15 ετών για πλαστό απολυτήριο… δημοτικού.

Πρόκειται για μια 51χρονη που, πριν από 20 χρόνια, είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου για να διοριστεί όχι ως… διευθύντρια υπηρεσίας αλλά ως απλή καθαρίστρια σε κρατικό παιδικό σταθμό θεσσαλικού δήμου.

Η καταδικασθείσα πήγε στο Δημοτικό Σχολείο, διαφορετικής πόλης από την οποία διαμένει και εργάζεται τώρα, όπου φοιτούσε και πήρε ένα πιστοποιητικό.

Αυτό έγραφε πως είχε φοιτήσει μέχρι την Ε΄ Τάξη, όμως εκείνη, το άλλαξε και το έκανε Στ’ Τάξη, δηλώνοντας ψευδώς ότι είχε «βγάλει» το Δημοτικό.

Με τον τρόπο αυτό φαινόταν ότι είχε τα τυπικά προσόντα που απαιτούνταν για να συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού σε θέση καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού που προκηρύχτηκε από το τότε υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η αρμόδια επιτροπή αλλά και το τότε ΔΣ του Σταθμού δεν γνώριζαν την πλαστογραφία και έτσι την διόρισαν το 1996. Από τότε μέχρι σήμερα της καταβλήθηκαν μικτές αποδοχές αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Κατά τη διάρκεια της υπεράσπισης της γυναίκας, αναφέρθηκε αρχικά πως η ίδια μεγάλωσε μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες

Προβληματική ήταν και η κατάσταση στην οικογένεια που απέκτησε στη συνέχεια, λόγω τοξικομανίας μέλους της. Όπως τόνισε, η ίδια αναγκάστηκε να «πειράξει» το απολυτήριο δημοτικού για να συντηρήσει την οικογένειά της.

Εξάλλου, ειπώθηκε πως κατά τη διάρκεια της εργατικής της θητείας στη συγκεκριμένη θέση όλα αυτά τα χρόνια, έδειξε ζήλο και αφοσίωση προσκομίζοντας μάλιστα και μια σχετική έκθεση.

Η 51χρονη καταδικάστηκε τελικά για τις πράξεις της και άσκησε έφεση, η οποία είχε αναστέλλουσα δύναμη.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...