Εξώδικη Διαμαρτυρία ΘΕΜΑ. Ελεύθερη Διέλευση Οχημάτων ΑΜΕΑ με την ειδική κάρτα από σταθμούς Διοδίων.

Μετά από επανειλημμένες οχλήσεις και διαμαρτυρίες που είχα από συλλόγους ΑΜΕΑ του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου και της ευρύτερης περιοχής του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, αποφάσισα να προβώ σε αυτή την εξώδικη διαμαρτυρία.

 Το πρόβλημα είναι η ειδική κάρτα προνομίων , που έχουν στην κατοχή τους οι οδηγοί – συνοδοί των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, η οποία καθώς αποδεικνύεται στην πράξη ,δεν έχει καμία ισχύ!

 Η Εξώδικη Διαμαρτυρία έχει ως σκοπό την πλήρη ενημέρωσή σας και την άμεση επίλυση στα σημαντικά και καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά .

Όπως προκύπτει από την ενημέρωση που είχα, οι ασθενείς που έχουν ένα ποσοστό αναπηρίας 80% και πάνω , κατέχουν την ειδική κάρτα οχήματος, η οποία τους παρέχει την δωρεάν διέλευση από τα διόδια.

Ένα μέτρο σωστό , που δείχνει έστω και με αυτόν τον τρόπο , την συμπαράσταση της πολιτείας σε αυτήν την πληγείσα ομάδα συνανθρώπων μας.

 Δυστυχώς όμως στην πράξη αυτό δεν γίνεται…

 Πολλοί από τους ΑΜΕΑ όμως , που κατέχουν την ειδική κάρτα δεν είναι σε θέση να οδηγήσουν και έχουν συνήθως Οδηγό (συγγενικό τους πρόσωπο ) ο οποίος πέρα από τα καθήκοντα της μεταφοράς, είναι και κατά βάση συνοδός .

 Πολλές φορές οι συνοδοί θα πρέπει να μετακινηθούν μόνοι τους για δουλειές των ΑΜΕΑ οι οποίοι δεν μπορούν για πολλούς λόγους να επιβαίνουν στο όχημα.

 Τα άτομα για παράδειγμα, που είναι σε Μονάδες Αιμοκάθαρσης απαιτείται να μεταφέρονται τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα στο νοσοκομείο και να παραμένουν εκεί για τέσσερις ώρες. Κατά συνέπεια  πολλές φορές συμβαίνει το όχημα που στην ουσία είναι (υπηρεσιακό μέσο εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ) να πρέπει να μετακινηθεί στο οδικό δίκτυο είτε για παραλαβή εξετάσεων του ασθενούς, είτε για ειδική φαρμακευτική αγωγή που διατίθεται σε συγκεκριμένα φαρμακεία της χώρας ( Αθήνα – Πάτρα- Θεσσαλονίκη).

 Σε αυτές τις περιπτώσεις το όχημα ΑΜΕΑ επιβάλλεται να μετακινηθεί όσες φορές χρειαστεί για τα παραπάνω που σας αναφέρω.

 Στα διόδια (Παράτυπα ) καλείται ο οδηγός να πληρώσει κανονικά , ανεξάρτητα αν το όχημα υπόκειται στα προνόμια της ειδικής κάρτας που κατέχει ο ΑΜΕΑ ,επιβαρύνοντας τον ασθενή με ακόμα περισσότερα έξοδα που κατά μέσο όρο μπορεί να χρειαστεί να καταβάλει από 100 έως 150 ευρώ μηνιαίως .

  Ένα άλλο που συμβαίνει παράνομα και παράτυπα ,είναι πως οι υπάλληλοι των διοδίων δεν μένουν μόνο στον έλεγχο της κάρτας του οχήματος όπως επιβάλλεται , αλλά απαιτούν από τον ΑΜΕΑ να εξέρθει του οχήματος, πράγμα το οποίο δεν υπόκειται στις αρμοδιότητές τους . Οι υπάλληλοι των διοδίων δεν μπορούν να φέρονται με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο, θεωρώντας στην πράξη με την συμπεριφορά τους τους ΑΜΕΑ πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ούτε να παίζουν με την εν γένει υγεία τους από την απαράδεκτη καθυστέρηση που εσκεμμένως πολλές φορές γίνεται .

  Ζητούμε από τον αρμόδιο για το θέμα Υπουργό όπως κάνει δεκτές τις προτάσεις μας.

  1.     Ο οδηγός του οχήματος με την επίδειξη της ειδικής κάρτας να μην καταβάλει το αντίτιμο των διοδίων, τα οποία κατά βάση επιβαρύνουν τον ΑΜΕΑ εφόσον αυτό γίνεται μόνο και μόνο για την εξυπηρέτησή του.

 2.      Για να μην προκύπτουν ξανά τα ίδια θέματα ,προτείνουμε να υπάρχει στο όχημα εξουσιοδότηση του ΑΜΕΑ που να φαίνεται ότι ο εξουσιοδοτημένος οδηγός έχει την πλήρη έγκρισή του για την μετακίνηση του οχήματος ή αν είναι δυνατό να αναγράφεται και στην κάρτα ΑΜΕΑ.

 3.      Είναι εφικτό και θα πρέπει να προμηθευτούν τα οχήματα ΑΜΕΑ ηλεκτρονικό μέσο ( Αυτόματης διέλευσης Διοδίων ) το οποίο για λόγους εκτάκτου ανάγκης και την γρήγορη μεταφορά του ΑΜΕΑ σε Νοσοκομείο μπορεί να σώσει την ζωή του αν χρειαστεί από την μη καθυστέρηση στους Σταθμούς διοδίων.

 

Επιβάλλεται να διορθωθεί αυτήν η αδικία  Άμεσα….. επιβάλλεται να δείξουμε έμπρακτα την συμπαράσταση και την ευαισθησία μας σε αυτήν την ευπαθή ομάδα ανθρώπων.

 Παρακαλούμε όπως γίνουν δεκτές οι προτάσεις μας και να μας απαντήσετε εγγράφως μέσα σε ένα εύλογο διάστημα, προκειμένου να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε για τις όποιες ενέργειες σας.                 

                                                   Ελληνική Αυγή Ι.Π Μεσολογγίου

                                Επικεφαλής Δημοτικός Σύμβουλος

                                   ΜΑΚΡΗΣ Ε. Δημήτριος

                



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...