Επίδειξη ισχύος του Πούτιν στην Κριμαία – “Κατέβασε” τους S-400

Επίδειξη δύναμης πραγματοποιεί για μία ακόμη φορά ο ρωσιός στρατός κατ’εντολή Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος βλέποντας το θερμόμετρο να ανεβαίνει ξανά κατακόρυφα στην Κριμαία τα τελευταία 24ωρα, μετά τις συνεχείς προκλήσεις των Ουκρανών και τις αματοχυσίες αποφάσισε να αμβλύνει τα πνεύματα με τον… δικό του τρόπο.

Όπως έπραξε και στη Συρία άλλωστε, αμέσως μετά το ατυχές συμβάν με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικές δυνάμεις στην τουρκοσυριακή μεθόριο, ο Πούτιν θυμίζει ποιος έχει το πάνω χέρι σε όλες τις περιπτώσεις, αναπτύσσοντας συστοιχίες S-400 στην χερσόνησο της Κριμαίας.

Η λογική της Μόσχας, όπως έδειξε και στην εμπόλεμη Συρία, δεν είναι να τους χρησιμοποιήσει άμεσα αλλά να δείξει πως είναι σε ετοιμότητα να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της.

Όλα αυτά, δύο ημέρες μετά τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν, σχετικά με λήψη αντίμετρων έπειτα από τις καταγγελίες για συγκρούσεις μεταξύ ρωσικών δυνάμεων και Ουκρανών δολιοφθορέων στην βόρεια Κριμαία, με την Ουκρανία να διαψεύδει ότι σημειώθηκαν αυτά τα επεισόδια. 

Η ρωσική πλευρά κατηγορεί την Ουκρανία ότι χρησιμοποιεί τρομοκρατικές τακτικές σε μια προσπάθεια να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στην Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε το 2014.

Από την άλλη, ο Ουκρανός πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, χαρακτήρισε τις κατηγορίες της Μόσχας «αποκύημα της φαντασίας» που θα μπορούσαν να αποτελέσουν «δικαιολογία για περαιτέρω στρατιωτικές απειλές» κατά της χώρας του.

Οι διεθνείς δυνάμεις καλούν Ρωσία και Ουκρανία να αποκλιμακώσουν την ένταση, με τις ΗΠΑ να εκφράζουν ανησυχία για τη δραστηριότητα στα σύνορα των δύο χωρών και την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ελίζαμπεθ Τριντό, να δηλώνει: «Πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε ενέργεια, περιλαμβανομένης της ρητορικής και των δηλώσεων, υπάρχει πιθανότητα να κλιμακώσει μια ήδη πολύ τεταμένη, πολύ επικίνδυνη κατάσταση».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...