Επαναστατική εφαρμογή εξασφαλίζει θέσεις στο μετρό για εγκυμονούσες

Επαναστατική εφαρμογή εξασφαλίζει θέσεις στο μετρό για εγκυμονούσες

Στις υπηρεσίες των εγκύων τίθεται μια νέα εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, η οποία λειτουργεί δοκιμαστικά από τη Δευτέρα σε μία εκ των γραμμών του μετρό του Τόκιο.

Οι έγκυες που επιθυμούν να καθίσουν στο μετρό θα μπορούν να έρχονται μέσα από τα κινητά τους σε επαφή με επιβάτες, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τις θέσεις τους.

Η εφαρμογή αποσκοπεί στο να ξεπεραστούν δύο συγκεκριμένες δυσκολίες, σύμφωνα με τους εμπνευστές της:
•    ότι οι επιβάτες σπάνια σηκώνουν τα μάτια τους από τα κινητά τους τηλέφωνα,
•    ότι στην Ιαπωνία δεν θεωρείται ωραίο να μιλάς μέσα στο μετρό.

Πλέον, οι μέλλουσες μαμάδες θα μπορούν διακριτικά να στέλνουν ένα μήνυμα από τα smartphones τους και θα λαμβάνουν ειδοποίηση για το πού βρίσκονται οι εθελοντές – χρήστες, οι οποίοι έχουν δηλώσει εκ των προτέρων ότι μπορούν να παραχωρήσουν τη θέση τους.

Την εφαρμογή σχεδίασαν η επιχείρηση τεχνολογιών της πληροφορικής Dai Nippon Printing, μαζί με την ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών μηνυμάτων Line.

Αν και ακόμη δεν έχει αποφασιστεί η ημερομηνία κατά την οποία θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία η εφαρμογή, οι αρμόδιοι επιθυμούν να την επεκτείνουν και για τους ηλικιωμένους, καθώς και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/313491-Epanastatike-epharmoge-exasphalizei-theseis-sto-metro-gia-egkymonoyses ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...