Επιστρέφουμε στην ανάπτυξη το 2015 λέει ο υπ. Οικονομικών της Κύπρου

Επιστρέφουμε στην ανάπτυξη το 2015 λέει ο υπ. Οικονομικών της Κύπρου
Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι η επιστροφή της Κυπριακής οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης μπορεί να επιτευχθεί μέσα στο 2015, εμφανίστηκε ο Κύπριος Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «έχουμε πλέον φτάσει κοντά στο σημείο εξόδου από την ύφεση, μετά από αλλεπάλληλα τρίμηνα επιδείνωσης κατά το 2012 και τις αρχές του 2013».

Σε ομιλία του για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2015 ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «η εφαρμογή του πολιτικά δύσκολου αλλά απολύτως αναγκαίου προγράμματος για τη μεταρρύθμιση και εξυγίανση της οικονομίας φέρνει αποτελέσματα», υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι «η κυπριακή οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες και προκλήσεις, αλλά είναι πολύ πιο καλή η κατάσταση σήμερα, από αυτή που η κυβέρνηση Αναστασιάδη παρέλαβε πριν από 20-21 μήνες».

«Είχαμε, μια οικονομία υπό κατάρρευση, ενώ σήμερα έχουμε μια οικονομία που ανακάμπτει», είπε ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «παραμένουμε συγκρατημένοι και επιφυλακτικοί και παρακολουθούμε, προσεκτικά και κάποιες εξωγενείς εξελίξεις, που ίσως μας επηρεάσουν».

Σε σχέση με τον προτεινόμενο προϋπολογισμό για το 2015, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι οι εκτιμήσεις παραμένουν συντηρητικές και ρεαλιστικές, προσθέτοντας ότι «θα παραμείνουμε με ασφάλεια εντός στόχων, χωρίς να προκύπτει ανάγκη για νέους φόρους και νέες περικοπές», ενώ προτείνουμε μια μικρή αύξηση, όπως είπε, «στις δημόσιες δαπάνες, ύψους 60 εκατομμυρίων περίπου».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...