Επτά έφηβοι οι βασικοί ύποπτοι για τη φονική πυρκαγιά σε ιεροδιδασκαλείο στη Μαλαισία

Επτά έφηβοι οι βασικοί ύποπτοι για τη φονική πυρκαγιά σε ιεροδιδασκαλείο στη Μαλαισία

Μαλαισία

Επτά ανηλίκους που εμπλέκονται στον εμπρησμό ενός ιεροδιδασκαλείου, στην Κουάλα Λουμπούρ, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 23 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους έφηβοι σπουδαστές, συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές της Μαλαισίας.

Οι επτά ύποπτοι, ηλικίας από 11 έως 18 ετών, προσήχθησαν σε δικαστήριο και διατάχθηκε η πρσωρινή κράτησή τους για επτά ημέρες, όπως δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Άμαρ Σινγκ. «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω τώρα ότι η υπόθεση εξιχνιάστηκε με τη σύλληψη των επτά», τόνισε.

Ορισμένοι από τους συλληφθέντες είναι μαθητές που ζούσαν στη γειτονιά όπου βρίσκεται το ιεροδιδασκαλείο. Κάποιοι από αυτούς είχαν κάνει χρήση μαριχουάνας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, στον κοιτώνα του τριώροφου ιεροδιδασκαλείου, όπου κοιμούνταν σε κουκέτες οι περισσότεροι σπουδαστές. Πολλά από τα παράθυρα του κτηρίου ήταν καλυμμένα με μεταλλικές γρίλιες.

Όταν ρωτήθηκε αν οι ύποπτοι σχεδίαζαν να σκοτώσουν τα θύματα, ο Σινγκ απάντησε: «Ο σκοπός τους ήταν να κάψουν (το κτήριο) αλλά, λόγω της ηλικίας τους ή της ανωριμότητάς τους, ίσως δεν γνώριζαν ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν θανάτους».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301454-Epta-epheboi-oi-basikoi-ypoptoi-gia-te-phonike-pyrkagia-se-ierodidaskaleio-ste-Malaisia ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...