Ερντογάν καλεί Τραμπ για να “καθαρίσουν” οριστικά τη Ράκα από τους τζιχαντιστές

Ερντογάν καλεί Τραμπ για να “καθαρίσουν” οριστικά τη Ράκα από τους τζιχαντιστές

Κάλεσμα στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Με αυτό, ο πρόεδρος της Τουρκίας ζητά τη βοήθεια του ώστε να πραγματοποιήσουν από κοινού στρατιωτική επιχείρηση για την απελευθέρωση της Ράκα από το αυτοαποκαλούμενο ‘Ισλαμικό Κράτος”, προτρέποντας τον να συνεργασθεί για τον σκοπό αυτό με τη χώρα του και όχι με τους Κούρδους αντάρτες.

Ο κ. Ερντογάν απηύθυνε την έκκληση αυτή κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο τηλεοπτικό δίκτυο RBS, το οποίο και επικαλείται το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS που μετέδωσε την είδηση.

«Γνωρίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναγνωρίσει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν PKK ως τρομοκρατική οργάνωση, Το Κόμμα PYD και το YPG είναι παρακλάδια του PKK. Νομίζω ότι δεν είναι σωστό οι ΗΠΑ να πολεμούν το “Ισλαμικό Κράτος” μαζί με αυτές τις οργανώσεις. Αυτές τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μπορούμε να τις κάνουμε μαζί», δήλωσε ο Erdogan.

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου, αν η Τουρκία έρχεται πιο κοντά στη Ρωσία και αν απομακρύνεται από το ΝΑΤΟ, δεδομένης της αγοράς των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400, ο Erdogan, επέκρινε την απόφαση της Ουάσιγκτον να εξοπλίσει του Κούρδους της Συρίας για να πολεμήσουν τους τρομοκράτες.

«Η Τουρκία ως ισότιμο μέλος του ΝΑΤΟ δεν μπόρεσε να αγοράσει από τις ΗΠΑ κάποια οπλικά συστήματα. Αλλά στους τρομοκράτες έδωσαν τρεις χιλιάδες φορτηγά με όπλα εντελώς δωρεάν. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο, γι’ αυτό κι εμείς φροντίζουμε μόνοι μας να διασφαλίσουμε τη δική μας ασφάλεια», ήταν η απάντηση του Τούρκου προέδρου.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/302029-Erntogan-kalei-Tramp-gia-na-katharisoyn-oristika-te-Raka-apo-toys-tzichantistes ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...