Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στον Άγιο Μάμα στα κατεχόμενα

Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στον Άγιο Μάμα στα κατεχόμενα
Εσπερινός και Θεία Λειτουργία θα τελεστούν την 1η και στις 2 Σεπτεμβρίου, αντίστοιχα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάμα στην κατεχόμενη Μόρφου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μόρφου, ύστερα από διευθετήσεις που έχουν γίνει μέσω των Ηνωμένων Εθνών θα επιτραπεί στους πιστούς να περάσουν από το οδόφραγμα του Αστρομερίτη για τον εσπερινό της μεγάλης γιορτής του Αγίου Μάμα και για τη Θεία λειτουργία.

Τη Δευτέρα, 1η Σεπτεμβρίου στις 0630 το απόγευμα θα ψαλεί ο Μέγας αρχιερατικός Εσπερινός προϊσταμένων των Μητροπολιτών Λεμεσού Αθανασίου και Μόρφου Νεοφύτου και την Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου στις 07.30 το πρωί θα αρχίσει η ακολουθία του Όρθρου με την άφιξη των αρχιερέων Λεμεσού Αθανασίου, Καρπασίας Χριστοφόρου και Μόρφου Νεοφύτου. Στη συνέχεια, θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία.

Εξάλλου, την Τρίτη στις 0500 το απόγευμα θα τελεστεί Παράκληση προς την ιερά εικόνα του Χρυσοσώτηρος Ακανθούς και τον εορτάζοντα Αγιο Μάμαντα.

Οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα του Χρυσοσώτηρος από την Ακανθού, η οποία φυλάσσεται προσωρινά στον ναό του Αγίου Μάμαντος στη Μόρφου, καθώς επίσης να λάβουν άγιο έλαιο από τη σαρκοφάγο του Αγίου.

«Οι Μορφίτες, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και άλλοι πιστοί, τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου θα προσευχηθούμε στον πολιούχο και προστάτη της πόλης μας Άγιο Μάμα για δικαίωση και επιστροφή στη γη μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Μόρφου.

Ο Δήμος καλεί όλους τους Μορφίτες να δώσουν το παρών τους τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία λειτουργία και την Παράκληση που θα πραγματοποιηθούν στην σκλαβωμένη τους πόλη.

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...