Ετοιμάζουν «βροχή» πλειστηριασμών με 12.000 ακίνητα μέσα στο 2018!

Ετοιμάζουν «βροχή» πλειστηριασμών με 12.000 ακίνητα μέσα στο 2018!

Προτεραιότητα για τους δανειστές οι πλειστηριασμοί! – Να αποσυρθούν οι ελληνικές τράπεζες από τα βαλκάνια θέλει το ΔΝΤ!

  Να «τρέξουν» οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί απαιτεί το ΔΝΤ, που σε συμφωνία με Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη πιέζουν ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και ενεργοποιηθεί το ταχύτερο η ηλεκτρονική πλατφόρμα!

 Οι τράπεζες έχουν ήδη ξεχωρίσει περί τις 10.000 υποθέσεις που θέλουν να προχωρήσουν έως τον Ιούλιο, ενώ από την πλευρά της η Εφορία έχει ξεκινήσει την προετοιμασία για πλειστηριασμούς, που πλέον και από το Δημόσιο θα γίνονται με τιμή πρώτης προσφοράς την εμπορική αξία. Πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, θέλουν το Δημόσιο να δίνει προτεραιότητα σε 2.000 υποθέσεις φορολογούμενων με οφειλές άνω των 50.000 ευρώ.

Με τους δανειστές να σπρώχνουν σε «βροχή» πλειστηριασμών πριν καν μπούμε στο 2018 και τις τράπεζες να θέλουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να μειώσουν το βάρος των κόκκινων δανείων, που τις εμποδίζει από σημαντική αύξηση στις νέες δανειοδοτήσεις, οι οφειλέτες έχουν τρείς βασικές επιλογές προστασίας.

Οι δύο «ασπίδες» των υπερχρεωμένων δανειοληπτών

 Για όσους προσπαθούν να σώσουν την πρώτη κατοικία τους, παραμένει ο Νόμος Κατσέλη, για τον οποίο ετοιμάζεται παράταση της προστασίας που δίνει στους υπερχρεωμένους δανειολήπτες κατά ένα έτος. Για όλους τους δανειολήπτες, υπάρχει η συμφωνία στην οποία έχουν φτάσει, το υπουργείο Δικαιοσύνης και οι τράπεζες, ώστε να μην εκπλειστηριάζονται ακίνητα με αξία κάτω από 300.000 ευρώ. Η λογική είναι ότι αυτός ο περιορισμός, θα προστατεύει κυρίως τα μεσαία και κατώτερα οικονομικά στρώματα, βάζοντας στην κορυφή της λίστας των τραπεζών, μεγαλοφειλέτες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Στις 22/11 κρίνεται η έναρξη των πλειστηριασμών

 Μετά την απόφαση των συμβολαιογράφων για αποχή έως το τέλος του έτους, οι πλειστηριασμοί δεν μπορούν να προχωρήσουν. Κάτι το οποίο μπορεί σύντομα να αλλάξει. Μετά την συνάντηση που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, με εκπροσώπους των συμβολαιογράφων, όπου και καλύφθηκαν τα περισσότερα αιτήματά τους, ο κλάδος φαίνεται πως θα αναστείλει τις κινητοποιήσεις του, σε έκτακτη Γενική Συνέλευση του κεντρικού τους οργάνου, στις 22 Νοεμβρίου. Από τότε θα μείνει μία εβδομάδα ακριβώς, έως τις 29/11, για να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Τελεσίγραφο ΔΝΤ να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί στις 29/11

Με πρώτο το ΔΝΤ οι δανειστές έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους ότι οι πλειστηριασμοί πρέπει να ξεκινήσουν στις 29 Νοεμβρίου.

 Σε έκθεσή του που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, το Ταμείο διαπιστώνει ότι το τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Από τα τέλη του 2015, οι απαιτήσεις των ιταλικών και ελληνικών τραπεζών αντιπροσώπευαν κατά μέσο όρο πάνω από το 18% του ΑΕΠ στην Αλβανία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, στα Σκόπια και τη Σερβία. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «επί του παρόντος, οι ανησυχίες αφορούν μόνον σε ορισμένες ελληνικές τράπεζες».

Μάλιστα, το ΔΝΤ, στην έκθεσή του, εκφράζει την θέση ότι οι «διψασμένες» για ρευστότητα ελληνικές τράπεζες, απομυζούν τις θυγατρικές τους στα βαλκάνια και ότι θα έπρεπε να αποσυρθούν!

 Από την πλευρά της  κυβέρνησης, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να καθυσυχάσει τους θεσμούς,  σε τηλεδιάσκεψη που θα έχει στις αρχές της εβδομάδας ο υπουργός Οικονομικών κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκειμένου τα τεχνικά κλιμάκια να πιάσουν και πάλι δουλειά στην Αθήνα ώστε να προετοιμάσουν την επιστροφή του κουαρτέτου στις 27 Νοεμβρίου.  Ήδη, όπως έγινε γνωστό, τα τεχνικά κλιμάκια έχουν ζητήσει να ενημερωθούν για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η κυβέρνηση, ώστε να ξεκινήσουν και πάλι οι πλειστηριασμοί.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/309524-Etoimazoyn-broche-pleisteriasmon-me-12-000-akineta-mesa-sto-2018 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...