Ευαγγελισμός: «Κλίμα τρομοκρατίας» στις εκλογές του σωματείου

Ευαγγελισμός: «Κλίμα τρομοκρατίας» στις εκλογές του σωματείου
Δεν εκπληρώθηκε η επιθυμία της κυβέρνησης να αναδειχτεί πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον Ευαγγελισμό, που δίνει σε μεγάλο βαθμό τον τόνο των κινητοποιήσεων στο χώρο της Υγείας.
Οι εκλογές στο σωματείο των εργαζομένων του Ευαγγελισμού (ΣΕΝΕ), που διεξήχθησαν στις 25 και 26 Ιουνίου, ανέδειξαν ξανά πρώτη δύναμη το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, με το οποίο ήταν υποψήφιος και ο καρδιολόγος Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος των εργαζομένων το προηγούμενο διάστημα. Οι μάχες του κ. Σιώρα και του σωματείου, άλλωστε, είχαν γίνει «πονοκέφαλος» για τον πρώην υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, με τον οποίο πολλές φορές είχε έρθει δημόσια σε αντιπαράθεση.

Στις εκλογές σημειώθηκε πρωτοφανής συμμετοχή, παρά το γεγονός ότι διεξήχθησαν σε εποχή που έχουν ξεκινήσει άδειες και πραγματοποιούνται παράλληλα επιστημονικά συνέδρια. Στην πρώτη θέση ήρθε η ΕΣΑΚ με 600 ψήφους (37,5%) και 5 έδρες, σημειώνοντας ποσοστιαία άνοδο 2% και απόλυτη 82 ψήφων. Δεύτερη είναι η ΔΑΚΕ με 565 ψήφους και επίσης 5 έδρες. Η στηριζόμενη από το ΣΥΡΙΖΑ παράταξη είναι στην Τρίτη θέση με 339 ψήφους και 3 έδρες, ενώ τέταρτη είναι η ΠΑΣΚΕ με 99 ψήφους, η οποία χάνει τις δύο έδρες που είχε στο προηγούμενο ΔΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνδικαλιστική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας έβαλε «λυτούς και δεμένους» για να κερδίσει το σωματείο του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, επιθυμία που φέρεται να ήταν και του ίδιου του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Άλλωστε, θα ήταν «ευχής έργο» για την κυβέρνηση, η αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με την οποία επιχειρείται και μεταστροφή του κλίματος όσον αφορά στα ανοιχτά μέτωπα της υγείας, να συνοδευτεί και από μία συνδικαλιστική νίκη με πανελλαδικό αντίκτυπο.
Η ΔΑΚΕ όντως κατέγραψε μεγάλη άνοδο, για την οποία όμως υπάρχουν καταγγελίες ότι επιτεύχθηκε και με «εκβιαστικές» τακτικές προς εργαζόμενους του Ευαγγελισμού.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο διοικητής του νοσοκομείου, ο οποίος είναι διορισμένος από το υπουργείο Υγείας, καλούσε γιατρούς να είναι υποψήφιοι με τη ΔΑΚΕ, ενώ η διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, που προΐσταται 950 νοσηλευτών, φέρεται να χρησιμοποίησε την επικείμενη αξιολόγηση του προσωπικού στην προσπάθειά της να προσελκύσει ψήφους. Στο ίδιο πνεύμα, φέρεται να ήταν και η εργοδότρια των εργολαβικών εργαζομένων του νοσοκομείου, η οποία φέρεται να προειδοποιούσε ότι «θα μετρήσει ψηφοδέλτια στο τέλος».
Ωστόσο, οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού δεν έδωσαν πάτημα στην κυβέρνηση για να μιλάει για αναστροφή του κλίματος στην υγεία, με εκπροσώπους της πρώτης παράταξης να κάνουν λόγο για μεγάλη νίκη, καθώς αντιμετώπισαν τους εργοδοτικούς μηχανισμούς (δημόσιους και ιδιωτικούς) και νίκησαν.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...