Ζημιές 235 εκατ. στη Μέση Ανατολή για την Ελλάκτωρ!

Ζημιές 235 εκατ. στη Μέση Ανατολή για την Ελλάκτωρ!

«Χαστούκι» 235 εκατ. ευρώ στην Ελλάκτωρ φέρνει τα πάνω κάτω στο Διοικητικό Συμβούλιο της γνωστής κατασκευαστικής εταιρείας. Τα γιγαντιαία χρέη που δημιούργησαν οι δραστηριοτήτων του ομίλου στην Μέση Ανατολή, φέρνουν συγκρούσεις στο Δ.Σ. μόλις τρεις ημέρες πριν από την κρίσιμη συνέλευση των μετόχων την Παρασκευή (29 Ιουνίου).

Η κατάσταση μυρίζει «μπαρούτι» στα γραφεία του Ομίλου, ενώ και η προσπάθεια των  Λεωνίδα Μπόμπολα και Δημήτρη Κούτρα την προηγούμενη εβδομάδα, να καθησυχάσουν του μετόχους, παρουσιάζοντας ένα φιλόδοξο  σχέδιο αναδιάρθρωσης, δεν φαίνεται να πείθει…

Σε ένα κατασκευαστικό μπρα – ντε- φερ, από τη μία οι Μπόμπολας και Κούτρας και από την άλλη οι Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης, επιχειρούν να κερδίσουν τους μετόχους, παρουσιάζοντας τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και την στρατηγική της επόμενης μέρας, τα στοιχεία αποδεικνύουν τις βαθιές πληγές του έχει ανοίξει η εταιρεία στο εξωτερικό, τομέας που μέχρι το 2016.

Οι ζημιές στη Μέση Ανατολή ήταν το «κερασάκι στην τούρτα», η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ρήξης μεταξύ των μετόχων, που είχε ξεκινήσει με την παραίτηση του κ. Καλλιτσάντση προ διετίας και κορυφώθηκε στη  γενική συνέλευση του 2017, όταν έγινε γνωστό το χάος που χωρίζει τις δύο πλευρές.

Στην παρουσίαση, επισημαίνεται ότι ο κλάδος της κατασκευής αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες καθώς καλείται να καλύψει ζημιές στην Μέση Ανατολή ύψους άνω από 235 εκατ. ευρώ. Ένα δυσθεώρητο νούμερο που εξηγεί τα μεγάλα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ελλάκτωρ και τα οποία έχουν παραδεχτεί και οι αφοί Καλλιτσάντση, υποστηρίζοντας ότι «η εταιρεία έχει αρχίσει να τρώει τις σάρκες της για να εξασφαλίσει μετρητά…». Σύμφωνα με κ. Κούτρα οι ζημιές είναι πολύ μεγαλύτερες και αγγίζουν τα 300 εκατ. ευρώ αν υπολογιστούν και τα προβλήματα που ανέκυψαν τα προηγούμενα χρόνια και στην περιοχή των Βαλκανίων.

 Τα πάνω – κάτω στη μετοχική σύνθεση της Ελλάκτωρ

Με τη μετοχή του ομίλου να χάνει εχθές 3,59%, δημοσιεύθηκε η νέα λίστα των μετοχικών αλλαγών  στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας, καθώς το ποσοστό των κυρίων, Αναστάσιου και Δημήτριου Καλλιτσάντση, διαμορφώθηκε στο 15,589% από 11,832% προηγουμένως. Εξέλιξη που δείχνει ότι ισχυροποίησαν σημαντικά την θέση τους στον όμιλο.

Αν. Καλλιτσάντσης: Προσπάθεια παραπλάνησης

Νωρίτερα, η πλευρά Καλλιτσάντση ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης, με αφορμή την παρουσίαση που απηχεί τις απόψεις των κ.κ. Λεων. Μπόμπολα και Δημήτρη Κούτρα, που αναρτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στον δικτυακό τόπο του ομίλου. Σε ανοικτή επιστολή του Αναστάσιου Καλλιτσάντση προς τους μετόχους, αναφέρεται πως βρίσκονται σε εξέλιξη «πρωτοφανείς προσπάθειες παραπλάνησής» τους.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται, ότι η παρουσίαση του σχεδίου των κ.κ. Μπόμπολα και Κούτρα «περιλαμβάνει μη δημοσιευμένα, μη ελεγμένα, προσαρμοσμένα οικονομικά μεγέθη, τα οποία πιστεύω ότι παρουσιάζουν μία ασυνεπή και στρεβλή εικόνα της οικονομικής απόδοσης των επιμέρους δραστηριοτήτων του ομίλου Eλλάκτωρ».
Σύμφωνα με τον μεγαλομέτοχο, «η χρήση των πόρων του ομίλου από τους κ.κ. Μπόμπολα και Κούτρα για να παρουσιάσουν τις απόψεις τους είναι απαράδεκτη. Με ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι κατά τη γνώμη μου παραπλανητικές οικονομικές πληροφορίες μπορεί να βλάψουν τον όμιλο, να δημιουργήσουν σύγχυση και να αποδειχθούν πιθανώς μη συμβατές με το ρυθμιστικό πλαίσιο υποχρεώσεων του ομίλου. Επίσης πιστεύω πως είναι απαράδεκτο να παρουσιάζεται ως έγγραφο του ομίλου μία προσωπική επίθεση σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/335650-Zemies-235-ekat-ste-Mese-Anatole-gia-ten-Ellaktor ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...