Ζητούν επανάληψη;

Ζητούν επανάληψη;

opla

 

Δεν ξέρουμε αν η υπενθύμιση από ορισμένους, των υποθέσεων της Τράπεζας Κρήτης και της Μονής Βατοπαιδίου, ως πρόσφορων παραδειγμάτων, για τη στήριξη του επιχειρήματος, ότι υπάρχει σκάνδαλο στην απόπειρα πώλησης στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία, εκτός από την αφέλεια, προδίδει και κάτι άλλο.

 Αν, δηλαδή, αποκαλύπτει, έστω και κατά το «γλώσσα λανθάνουσα», το πολιτικό σχέδιο, που υποκρύπτει η ανάδειξη και επίμονη προσπάθεια συντήρησης του θέματος. Ελπίζουμε, πάντως, πως η προσμονή επανάληψης ενός ανάλογου σκηνικού, να μην προδίδει κάποιου είδους κυνισμό, που θεωρεί ότι ο «σκοπός αγιάζει τα μέσα», αλλά, μόνο, την αντιπολιτευτική αμετροέπεια και τυφλότητα, ορισμένων. Διότι, αλίμονο αν οι συγκεκριμένες περιπτώσεις αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Θα λέγαμε ότι συνιστούν παράδειγμα προς αποφυγή, ακόμη και για όσους επενδύουν στη σκανδαλολογία αυτού του είδους, αν ληφθεί υπόψη, η τύχη των «προγόνων». Ναι μεν, σε πρώτη φάση, κατάφεραν να φτάσουν ως την εξουσία, αλλά ακολούθησε η «Νέμεσις» που κυνηγάει ακόμη, τους ίδιους ή τους απογόνους τους. Τούτο δε, γιατί, στο τυφλό  πάθος, να πλήξουν με κάθε τρόπο, τον πολιτικό τους αντίπαλο, δεν περιορίστηκαν, έστω, σε μια επιθετική ρητορική, που συντηρούσε την αίσθηση περί σκανδαλωδών συμπεριφορών, αλλά έφτασαν στο έσχατο σημείο, να κατασκευάσουν ή να ανεχθούν κατασκευές κατηγοριών και ενόχων, καθώς και επιστράτευση, ως ψευδομαρτύρων, προσώπων του «κοινωνικού βυθού», για να θυμηθούμε και τον αξέχαστο Τάκη Παππά, ακόμη και με «γεμάτο» ποινικό μητρώο.

 Όταν δε, όπως συνήθως- αν όχι πάντα- συμβαίνει, ήρθε η ώρα της αλήθειας και αποκαλύφθηκαν οι μεθοδεύσεις και οι θλιβεροί κομπάρσοι, που αποδέχθηκαν τους βρόμικους ρόλους, δεν παραδόθηκαν μόνο οι τελευταίοι στη χλεύη του κοινού, αλλά και οι μοιραίοι «καθοδηγητές» τους. Όπως είχε γίνει παλιότερα και με την υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ, καθώς η Ιστορία διδάσκει, αλλά και «τιμωρεί» όσους δε διδάσκονται απ` αυτήν. Αν δε, το σκάνδαλο της Τράπεζας Κρήτης, είναι κάπως μακρινό και η μνήμη έχει ξεθωριάσει, είναι νωπή η εμπειρία από το εμφανισθέν ως σκάνδαλο, με σημεία αναφοράς τη Μονή Βατοπαιδίου και τη λίμνη Βιστωνίδα, με την πρόσφατη αθωωτική απόφαση, για όλους όσους ενεπλάκησαν. Δε λέμε, βέβαια, ότι δεν υπάρχουν περιπτώσεις, όπου επιβάλλεται η πολιτική ανάδειξη και παρέμβαση, αλλά, όπως έχει διδάξει η εμπειρία, πρόσφατη και παλιότερη, ο εύκολος καταγγελτικός και «εισαγγελικός» λόγος, εύκολα μετατρέπεται σε μπούμερανγκ…

 ΛΕΥΤ.  ΚΑΝΑΣ

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/311977-Zetoyn-epanalepse ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...