ΗΠΑ: Προς νέα αναστολή λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους

ΗΠΑ: Προς νέα αναστολή λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους

Καπιτώλιο

Χωρίς να εγκρίνει οποιαδήποτε συμφωνία για τον κρατικό προϋπολογισμό, η αμερικανική Γερουσία διέκοψε το βράδυ της Πέμπτης τις εργασίες της ως τις 00:01 της Παρασκευής (07:01 ώρα Ελλάδας), Οι τρέχουσες πιστώσεις για τη λειτουργία του ομοσπονδιακού κράτους εκπνέουν τα μεσάνυχτα, γεγονός που σημαίνει ότι οι ΗΠΑ οδεύουν σε νέα αναστολή της λειτουργίας υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους.

Ο φιλελεύθερος Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ραντ Πολ, που θεωρείται «γεράκι» στα δημοσιονομικά θέματα, καθυστέρησε τη διαδικασία έγκρισης του συμβιβασμού μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών για τη χρηματοδότηση του κράτους την επόμενη διετία, καταθέτοντας τροπολογία που προβλέπει την επανεπιβολή ορίου του ομοσπονδιακού χρέους.

Ακόμη και στην περίπτωση που η Γερουσία εγκρίνει ένα σχέδιο νόμου μετά τα μεσάνυχτα, το κείμενο θα πρέπει να εγκριθεί κατόπιν αυτολεξεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων πριν σταλεί στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για να το υπογράψει και να το μετατρέψει σε νόμο του κράτους.

Νωρίτερα η υπηρεσία διαχείρισης και προϋπολογισμού (Office of Management and Budget, OMB) του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται για την ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας των περισσότερων ομοσπονδιακών υπηρεσιών, στην περίπτωση που δεν εγκριθεί το σχέδιο νόμου για τη χρηματοδότηση του κράτους μέχρι τα μεσάνυχτα.

Ένα στέλεχος της OMB δήλωσε πως γίνονται «αυτή τη στιγμή προετοιμασίες για μια διακοπή των κονδυλίων». «Υποστηρίζουμε τη δικομματική πρόταση νόμου για τον προϋπολογισμό και προτρέπουμε το Κογκρέσο να (την ψηφίσει και κατόπιν να) τη στείλει στο γραφείο του προέδρου χωρίς καθυστέρηση» πρόσθεσε το ίδιο στέλεχος.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/320803-EPA-Pros-nea-anastole-leitoyrgias-toy-omospondiakoy-kratoys ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...