Ηρθαν απ` έξω

Ηρθαν απ` έξω

«Οι παράγοντες που επεδίωκαν αναταραχή και ότι συνεπάγεται αυτό ξεπερνούσαν τις περιορισμένες δυνατότητες δράσης, της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Άλλοι ήταν που πάτησαν το κουμπί».

Τα ανωτέρω ανέφερε, σε διαδικτυακή του ανάρτηση, ο Ευάγγελος Αντώναρος. Ο γνωστός δημοσιογράφος, αναφέρεται στα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ. Ανεξάρτητα δε από τις σημερινές πολιτικές του αναζητήσεις, ο κ. Αντώναρος, υπενθυμίζουμε, ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος, δίπλα στον τότε πρωθυπουργό, άρα ομιλεί μετά λόγου γνώσεως. Εξ όσων δε γνωρίζουμε, είναι η πρώτη φορά που, κυβερνητικός  αξιωματούχος, το alter ego του τότε πρωθυπουργού, ομιλεί με τόση ευθύτητα, για ότι, μέχρι τώρα, υπαινικτικά ψιθυριζόταν, για το τι πράγματι συνέβη τότε.

 Ο κ. Αντώναρος αφήνει αιχμές και για κυβερνητικά στελέχη εκείνης της περιόδου, με την προσθήκη: «Γι` αυτό και η στάση της κυβέρνησης Καραμανλή όσο κι αν επικρίθηκε ήταν, έστω και με κόστος, η ενδεδειγμένη. Κι ας ήθελαν μεμονωμένα στελέχη, τότε, αντιδράσεις αναντίστοιχες με την πρόσφατη ελληνική ιστορία». Είναι προφανές ότι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρεται σε εισηγήσεις που έγιναν, σε έκτακτη σύσκεψη κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, για το ενδεχόμενο επιβολής Στρατιωτικού Νόμου. Εισηγήσεις που, χωρίς δεύτερη σκέψη, απέρριψε ο τότε πρωθυπουργός, όπως και ο αρμόδιος υπουργός, σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας . Όσο για το βάθος και τις αθέατες όψεις εκείνων των γεγονότων, παραπέμπουμε σε όσα δήλωσε η τότε γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά την ενημέρωση της από τον τότε πρωθυπουργό. Η κα. Παπαρήγα, που είναι γνωστό ότι μετράει τα λόγια της, είχε κάνει, ευθέως, λόγο, για «καθοδηγητικό κέντρο, που συνδέεται με μυστικές κρατικές υπηρεσίες, που βρίσκονται στο εξωτερικό». Υπαινιγμούς, για ευρύτερη διάσταση, ως προς την υποκίνηση και τη διάσταση των γεγονότων, είχαν αφήσει και προσωπικότητες, που καμία σχέση δεν είχαν με την τότε κυβέρνηση, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Λυγερός, ο Μιχάλης Ιγνατίου, ο Γιώργος Καραμπελιάς, αλλά και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης.

 Ο τότε υπουργός Παιδείας, εξάλλου, Ευριπίδης Στυλιανίδης, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο έγκριτος δημοσιογράφος Μανόλης Κοττάκης στο βιβλίο του «Off the record», που αναφέρεται στην περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή, ενημερώνει τον τότε πρωθυπουργό, ότι «στα επεισόδια πρωταγωνιστούν ξένοι αναρχικοί» και ότι «στο δεύτερο υπόγειο του Πολυτεχνείου κατασκευάζονται 80.000 μολότοφ με εισαγόμενη βαζελίνη από την Βραζιλία»….

ΛΕΥΤ. ΚΑΝΑΣ

Πηγή: http://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/333328-Erthan-ap-exo ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...