Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο «KONTRA»

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο «KONTRA»

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «kontra» και στον Γιώργο Μελιγγώνη, μίλησε η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η κ. Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε «κακή» τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το ονοματολογικό των Σκοπίων, ενώ στη συνέχεια επεσήμανε ότι… «Δεν έχουμε στα χέρια μας τη συμφωνία. Δεν έχουμε δει τη συμφωνία, ακόμα. »

Η βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρθηκε στην επίθεση που εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαρας κατά του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, λέγοντας ότι, «Ο κ. Παυλόπουλος έχει έναν θεσμικό ρόλο ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Σαμαρας θα έλεγα ότι έχει μία ιδιαίτερη ευαισθησία βιωματική, που δεν θα ήθελα να σχολιάσω περεταίρω. Θα σας πω ότι είναι ιστορικές οι συνθήκες και όλοι πρέπει να ανταποκριθούμε στις ιστορικές μας ευθύνες.»

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο η Ν.Δ. να καταθέσει πρόταση μομφής επεσήμανε ότι, «Πρώτα από όλα δεν έχουμε τη συμφωνία στα χέρια μας, άρα αντιλαμβάνεστε ότι, οτιδήποτε, οποιοδήποτε θεσμικό εργαλείο αξιοποιήσουμε θα γίνει αφού πρώτα πάρουμε στα χέρια μας τη συμφωνία.»

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για την επίθεση Σαμαρά στον ΠτΔ

Εγώ να σας πω ότι δεν αισθάνομαι άνετα με μία κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό ο οποίος έχει φέρει  μία κακή συμφωνία και ο οποίος αυτή τη στιγμή, είναι οι τελευταίες εξελίξεις, φαίνεται ότι ήδη από την πλευρά των Σκοπίων… κατηγορείται ότι το non paper που έχει διαρρεύσει, δεν ανταποκρίνεται πραγματικά στη συμφωνία.

Θέλω να θέσω τα ζητήματα για να καταλάβει και ο κόσμος ποια είναι και η θέση της αντιπολίτευσης, συνολικά. Δεν έχουμε στα χέρια μας τη συμφωνία. Δεν έχουμε δει τη συμφωνία, ακόμα. 24ώρες μετά το διάγγελμα του κ. Τσίπρα και μετά το διάγγελμα και του Σκοπιανού πρωθυπουργού, δεν έχουμε παρά μόνο το non paper αυτό του Μαξίμου, που σας ξαναλέω, πριν από λίγο, από την πλευρά των Σκοπίων είπαν ότι…

Αυτό είναι μία πρωτοφανής απαξίωση του κοινοβουλευτισμού, είναι πρωτοφανής απαξίωση της αντιπολίτευσης και θα έλεγα ότι βλέπουμε πρωτόγνωρες συνθήκες. Ήμουν βουλευτής και το 2008, την εποχή εκείνη, η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν και πάλι σε διαδικασία διαπραγματεύσεων πάλι για το θέμα των Σκοπίων. Η τότε υπουργός ήταν σε συνεχή ενημέρωση των βουλευτών όλων των κομμάτων, των αρχηγών και είχε γίνει προσπάθεια και είχε επιτευχθεί μία συμφωνία, μία εθνική συμφωνία για το πώς η χώρα βαδίζει στις διαπραγματεύσεις αυτές.

Θεωρώ ότι η κυβέρνηση η σημερινή άνοιξε το θέμα, με τρόπο…, προσπαθώντας να φέρει την αντιπολίτευση σε δύσκολή θέση. Δεν το κατάφερε. Αυτό που κατάφερε όμως ήταν να διχάσει πρώτα από όλα το λαό, διότι όλη αυτή η μυστική διπλωματία… δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και βεβαίως ξεσηκώνει και τον κόσμο. Δυστυχώς λοιπόν αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ακόμα στα χέρια μας τη συμφωνία, δεν μπορούμε λοιπόν να τοποθετηθούμε επί της ουσία για κάτι που δεν ξέρουμε, αλλά μόνο γι’ αυτό που έχει διαρρεύσει από την κυβέρνηση.

Για το αν η συμφωνία είναι καλή ή κακή     

Παρακολουθήσαμε το διάγγελμα του κ. Τσίπρα, παρακολουθήσαμε το διάγγελμα του κ. Ζάεφ. Όταν ο κ. Ζάεφ στα Σκόπια, απευθύνεται στον λαό τον δικό του και λέει ότι πετύχαμε να ονομαζόμαστε Μακεδόνες και η γλώσσα μας να είναι Μακεδονική, αντιλαμβανόμαστε ότι η Ελλάδα ήδη κάνει μία υποχώρηση τεράστια, μία υποχώρηση που δυστυχώς δεν ήταν ποτέ στην ατζέντα καμιάς προηγούμενης κυβέρνησης.

Για τις αντιδράσεις Ιβάνοφ

Ανήκω στη σχολή εκείνη που λέει ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με ρεαλισμό. Οπότε σίγουρα αντιλαμβανόμαστε ότι καλό είναι η Ελλάδα να μην αφήνει ανοιχτά τέτοια θέματα, έχουν ήδη αν θέλετε… το συγκεκριμένο έχει ήδη πάρα πολλά χρόνια, έχετε ήδη αναφερθεί και στην ιστορία, όχι όλη, αλλά τέλος πάντων έχει περάσει από διάφορες ιστορικές φάσεις το ζήτημα αυτό. Θεωρώ ότι ναι στη συγκεκριμένη γεωπολιτική συγκύρια, τη γεωστρατηγική, η Ελλάδα θα πρέπει να παίξει ένα ρόλο σταθεροποιητικό, ένα ρόλο που δείχνει να αντιλαμβάνεται η γειτονική μας βαλκανική χερσόνησος, χρειάζεται ειρήνη και ασφάλεια. Λύση ναι… ήττα… όχι. Αυτή είναι η θέση μας.

Για τη διένεξη Σαμαρά – Παυλόπουλου  

Ο κ. Παυλόπουλος έχει έναν θεσμικό ρόλο ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Σαμαρας θα έλεγα ότι έχει μία ιδιαίτερη ευαισθησία βιωματική, που δεν θα ήθελα να σχολιάσω περεταίρω. Θα σας πω ότι είναι ιστορικές οι συνθήκες και όλοι πρέπει να ανταποκριθούμε στις ιστορικές μας ευθύνες. Γι’ αυτό και σήμερα στην ενημέρωση που έκανε ο κ. Μητσοτάκης στον ΠτΔ, είπαμε ότι ως αξιωματική αντιπολίτευση θα εξαντλήσουμε τα θεσμικά εργαλεία που έχουμε για να αναδείξουμε ότι αυτή είναι μία κακή συμφωνία και ότι ουσιαστικά η κυβέρνηση, έτσι όπως λειτουργεί αυτή τη στιγμή δεν νομιμοποιείται να υπογράψει μία τέτοια συμφωνία.

Για την πρόταση δυσπιστίας  

Πρώτα από όλα δεν έχουμε τη συμφωνία στα χέρια μας, άρα αντιλαμβάνεστε ότι, οτιδήποτε, οποιοδήποτε θεσμικό εργαλείο αξιοποιήσουμε θα γίνει αφού πρώτα πάρουμε στα χέρια μας τη συμφωνία.  Νομίζω ότι έχουμε αποδείξει ότι η Ν.Δ. είναι μία παράταξη που έχει συναίσθηση της ιστορικής της ευθύνης ειδικά σε ότι αφορά σε εθνικά ζητήματα. Οπότε πρώτα θα έχουμε στα χέρια μας τη Συμφωνία και από εκεί και πέρα θα αξιοποιήσουμε τα θεσμικά εργαλεία. Ναι, και η πρόταση δυσπιστίας είναι μέσα στα θεσμικά αυτά εργαλεία, που ο πρόεδρος, ο κ. Μητσοτάκης θα κρίνει αν και πότε θα το αξιοποιήσει.

Για τη στάση του Π. Καμμένου

Αναδεικνύουμε το θέμα της έλλειψης νομιμοποίησης του κ. Τσίπρα, κυρίως από τη στάση που έχει αυτή τη στιγμή ο κυβερνητικός εταίρος. Δηλαδή μία κυβέρνηση που δεν λειτουργεί σε αυτή την περίπτωση, όπως ξέρουμε με την αρχή της δεδηλωμένης, προφανώς και δεν μπορεί να νομιμοποιείται να υπογράφει δεσμευτικές για την Ελλάδα συμφωνίες. Αυτό είναι που θέλουμε να αναδείξουμε. Νομίζω ότι είναι αυτονόητη η ευθύνη του κ. Καμμένου και θεωρώ ότι πρέπει όλοι να αναλάβουμε και να αναδείξουμε τις ιστορικές ευθύνες των…

Για την πρόταση μομφής

Βλέπουμε ξεκάθαρα ότι βρίσκεται σε αναντιστοιχία η κυβέρνηση με αυτό που θέλουν και επιθυμούν οι πολίτες. Δεν το λέω μόνο για το συγκεκριμένο ζήτημα της συμφωνίας με τα Σκόπια. Το βλέπουμε όμως αυτό και στα ζητήματα της οικονομίας. Κανονικά τώρα, σήμερα θα πρέπει να συζητάμε για το πολυνομοσχέδιο. Αυτό το πολυνομοσχέδιο που έχει φέρει η κυβέρνηση και ουσιαστικά βάζει τη χώρα σε ένα αέναο μνημόνιο.

Για τη στάση της Ν.Δ.

Οι εθνικές επιλογές, οι μεγάλες εθνικές επιλογές έχουν γίνει από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, αντίθετες. Μεγάλο παράδειγμα αποτελεί η απόφαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητας της εποχής εκείνης. Έχουμε αποδείξει και στην πρόσφατη ιστορία ότι η Ν.Δ. στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και αν θέλετε παίρνοντας και το πολιτικό κόστος για αυτό. Εμείς εδώ θέλουμε να ενώσουμε, όχι να διχάσουμε.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/334567-E-Olga-Kephalogianne-sto-KONTRA ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...