Η Αθηνά Τραχήλη για την κατάργηση των Θρησκευτικών

ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ…

Αγαπητοί κύριοι της Κυβέρνησης,

Δε σας φαίνεται παλαιομοδίτικη και απ’ αλλού φερμένη αυτού του είδους η πολιτική που συνίσταται στο “ρίχνω στάχτη στα μάτια”? Έχετε την αίσθηση, ότι ισοφαρίζεται κάτι άκρως καπιταλιστικό όπως η κατάργηση της μεσαίας τάξης, με κάτι τόσο αριστερό όσο η κατάργηση των θρησκευτικών? Ότι ο λαός θα ξεχάσει την εξαθλίωση στην οποία τον καταδικάσατε, μόλις οι εικόνες κατέβουν από τους δημόσιους χώρους? Ότι για τη γενικευμένη αίσθηση εθνικής αναξιοπρέπειας που επικρατεί στη χώρα, θα πείσετε ένα λαό σε απόγνωση ότι φταίνε οι εθνικές και θρησκευτικές αργίες και οι παρελάσεις?

Καλό θα ήταν να βρείτε την απαραίτητη ψυχραιμία και να συζητήσετε ξανά με τους επικοινωνιολόγους σας  για την αντιστροφή του κλίματος όταν οι δημοσκοπήσεις προκαλούν μια σχετική ανησυχία. Μια καλή ιδέα, επίσης, θα ήταν να γνωριστείτε με το λαό που κυβερνάτε και να διαβάσετε την ιστορία του, αντί να τον σνομπάρετε και να τον εξαπατάτε.

Να σας ενημερώσουμε ότι πρόκειται για έναν πολύ έξυπνο λαό, που δεν του αρέσει καθόλου να προσβάλλουν τη νοημοσύνη του και να παρουσιάζονται ως κυβερνητικοί νεωτερισμοί και καινοτομίες οι έως τώρα κατακτήσεις του.

Εν προκειμένω, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός αυτός έχει αναγνωρίσει συνταγματικά εδώ και χρόνια την ανεξιθρησκία, συγχωρήστε τον που δε σας περίμενε, γνωρίζοντας πολύ καλά πως το μάθημα των θρησκευτικών μπορεί να μην κάνει καλύτερους τους ανθρώπους, όπως η ιστορία και τα αρχαία ελληνικά δεν παράγουν ενδεχομένως καλύτερους πολιτικούς ή τα μαθηματικά καλύτερους  οικονομολόγους, ξέρετε εσείς, ή το πτυχίο καλύτερο υπουργό, “όνομα και μη χωριό”.  Σαφώς η ελεύθερη βούληση, για την οποία σημειωτέον γίνεται εκτεταμένη αναφορά στην ορθοδοξία, προσδιορίζει και ορίζει κατά το πλείστον τον άνθρωπο και η συμπεριφορά του.

Ποιά, λοιπόν, είναι η συνταρακτική ανακάλυψή σας αναφορικά με την εκπαίδευση? Μήπως ότι το σχολείο δεν είναι και τόσο απαραίτητο? Αυτό μάλιστα, αποτελεί καινοτομία!

Σοβαρευτείτε! Δεν κινδυνεύει η αριστεροσύνη σας από τα θρησκευτικά του σχολείου. Εξάλλου το δικαίωμα της απαλλαγής από το μάθημα δίνεται στους μαθητές εδώ και χρόνια. Τα θρησκευτικά υπάρχουν ως μάθημα θρησκειολογίας εδώ και χρόνια και δεν υποκαθιστούν το κατηχητικό σε καμία περίπτωση γιατί δεν είναι αυτός ο στόχος τους.

Τί ακριβώς σας ενοχλεί? Μήπως ότι οι Έλληνες αποφάσισαν κάποτε να ενστερνιστούν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, μια θρησκεία που ταιριάζει απόλυτα  στο ελεύθερο πνεύμα τους? Μια θρησκεία που δεν απαιτεί από τους πιστούς της να βασανίζουν τους λιγότερο πιστούς, δεν αναγνωρίζει το αλάθητο σε κανέναν εκπρόσωπο της ιεροσύνης και δε διώκει με αγριότητα όσους δεν τηρούν αυστηρά το πρωτόκολλό της? Αντίθετα, σέβεται την ετερότητα, τη διαφορετικότητα και την αυτοδιάθεση και έτσι γίνεται αυτή που εμπνέει τις γιαγιάδες της Μυτιλήνης να φροντίζουν τα μωρά από τη Συρία και άλλα πέντε εκατομμύρια ανθρώπους την τελευταία διετία σύμφωνα με τις στατιστικές, να έχουν προσφέρει με έμμεσο ή άμεσο τρόπο την αλληλεγγύη τους σε πρόσφυγες  που μόνο χριστιανοί ορθόδοξοι δεν είναι. Τί να κάνουμε, αγαπητοί κύριοι? Είναι και η θρησκεία ένα από τα στοιχεία εθνικής συνοχής. Αποτελεί κι αυτή έναν από τους συνεκτικούς πολιτισμικούς κρίκους. Ένα χαρακτηριστικό εθνολογικής ταυτότητας. Ανήκει κι αυτή στην ευρύτερη παράδοση. Αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο χρόνια τώρα. Το καταγράφουν οι ιστορικοί ανά τους αιώνες, το αποδέχτηκαν οι διαφωτιστές, το θέλουν οι λαοί.

Σταματήστε να βλέπετε ανεμόμυλους! Αυτοί οι Έλληνες  Ορθόδοξοι που τόσο σας ενοχλούν, αποτέλεσαν τους ψηφοφόρους σας τον τελευταίο χρόνο. Αναδιπλωθείτε γιατί και εκείνο με τις “αυταπάτες” δε φάνηκε να πιάνει.

ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΧΗΛΗ

ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...