Η «Αποστολή» στο πλευρό των άνεργων δημοσιογράφων

Η «Αποστολή» στο πλευρό των άνεργων δημοσιογράφων
Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος δέχθηκε την Τρίτη στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής αντιπροσωπεία των Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΕΣΥ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ και της ΕΣΠΗΤ

Στο πλευρό των άνεργων δημοσιογράφων βρίσκεται και φέτος η «Αποστολή» η οποία αποφάσισε να συνεχίσει το έργο και τη συνεργασία της με ενώσεις του Τύπου, για την ενίσχυση των άνεργων δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικού προσωπικού και των οικογενειών τους.

Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος δέχθηκε την Τρίτη στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής αντιπροσωπεία των Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΕΣΥ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ και της ΕΣΠΗΤ, καθώς και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛ.ΤΑ. κ. Κωστή Μελαχροινό.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ενώσεων με το οποίο παρατείνεται για ένα επιπλέον έτος (από τις 20/12/2014 έως τις 20/12/2015) η ισχύς του από 20/12/2013 συμφώνου συναντίληψης καιων. συνεργασίας που είχε υπογραφεί με αντικείμενο την ενίσχυση των ανέργων δημοσιογράφων τεχνικών, διοικητικού προσωπικού καθώς και οικογενειών τους σε θέματα διατροφής και σίτισης  με την παροχή τριακοσίων (300) δεμάτων τροφίμων μηνιαίως.

Μάλιστα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο επαύξησης των χορηγούμενων δεμάτων τροφίμων σε 500 μηνιαίως, υπό την προϋπόθεση ότι συντρέχει σχετική δυνατότητα, ενώ συμφωνήθηκε η παροχή σε τριμηνιαία βάση δεμάτων με περιεχόμενο είδη ατομικής υγιεινής και καθαρισμού σπιτιού, το κόστος των οποίων θα βαρύνει αποκλειστικά την ΕΣΗΕΑ και τα ΕΛΤΑ. 

Η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κυρία Μαρία Αντωνιάδου ευχαρίστησε θερμότατα τον Μακαριότατο για την ευγενική προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος και την μέχρι τώρα συνεργασία και ζήτησε να εξεταστεί η δυνατότητα να αυξηθούν τα προσφερόμενα δέματα. Επίσης, είπε ότι πρόθεση είναι να βοηθήσει και η Ένωση οικονομικά ώστε στα δέματα προς τις οικογένειες των ανέργων να περιληφθούν και είδη πρώτης ανάγκης για το σπίτι, καθώς πραγματικά υπάρχουν άνθρωποι που τα στερούνται και αυτά.

«Δυστυχώς οι καταστάσεις είναι τραγικές. Η ΕΣΗΕΑ δημιουργήθηκε πριν από εκατό χρόνια διότι υπήρχαν και τότε τεράστια οικονομικά ζητήματα. Ευχόμαστε και ελπίζουμε σύντομα αυτή η κρίση να τελειώσει και εμείς οι δημοσιογράφοι να βγούμε νικητές και από αυτήν τη μάχη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η αλήθεια είναι ότι ενώ ελπίζαμε πως τα προβλήματα θα ήταν λιγότερα, δυστυχώς επεκτείνονται», είπε από την πλευρά του ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με τα 300 δέματα κάθε μήνα και ελπίζουμε σύντομα να μπορέσουμε να τα αυξήσουμε».

Τέλος, ο  Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας είπε: «Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες ενίσχυσης των ανέργων παρά τις δυσκολίες χρηματοδότησης των προγραμμάτων».

Σημειώνεται ότι η συνολική πρωτοβουλία θα εξακολουθήσει να γίνεται πράξη με την ευγενική χορηγία των ΕΛ.ΤΑ., τα οποία αναλαμβάνουν τη δωρεάν αποστολή των δεμάτων.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...