Η Γερμανία χαιρετίζει την επιτυχή έκδοση του 7ετους ελληνικού ομολόγου

Η Γερμανία χαιρετίζει την επιτυχή έκδοση του 7ετους ελληνικού ομολόγου

επιτυχή έκδοση του 7ετους ελληνικού ομολόγου

«Στις 8 Φεβρουαρίου η Ελλάδα προχώρησε για πρώτη φορά από το 2010 στην έκδοση επταετούς ομολόγου, που της απέφερε 3 δισ., την ώρα που οι προσφορές κινήθηκαν στα 7 δισ. ευρώ. Είναι το μεγαλύτερης διάρκειας ομόλογο των τελευταίων ετών», είπε ο Xριστιανοδημοκράτης (CDU) υφυπουργός Οικονομικών Μίχαελ Μάιστερ απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή – επίσης των Χριστιανοδημοκρατών Κλάους – Πέτερ Βιλς, σφοδρού επικριτή των πακέτων διάσωσης προς την Ελλάδα, τα έχει καταψηφίσει όλα, και θιασώτης της εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Ο συντηρητικός πολιτικός ρώτησε «πώς αξιολογεί η γερμανική κυβέρνηση τις δυνατότητες χρηματοδότησης της Ελλάδας μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος βοήθειας τον ερχόμενο Αύγουστο;». O κ. Μάιστερ, o οποίος απάντησε εκ μέρους της κυβέρνησης, χαιρέτισε καταρχάς «την επιτυχή έκδοση του 7ετούς ομολόγου τον Φεβρουάριο. Οι εξελίξεις αυτές αποτιμώνται θετικά», είπε χαρακτηριστικά ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικών. Πρόσθεσε όμως ότι όσον αφορά τις δυνατότητες χρηματοδότησης της Ελλάδας μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, αποφασιστικής σημασίας παραμένει η επιτυχής και συνεπής υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας.

Σε διευκρινιστική ερώτηση εάν η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να αναμένει ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει το σύνολο των δανείων που έχει λάβει ο υφυπουργός Οικονομικών απάντησε μονολεκτικά με «ναι».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/323545-E-Germania-chairetizei-ten-epityche-ekdose-toy-7etoys-ellenikoy-omologoy ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...